Visionsprojekt
FoodLoop
Fremtidens underjordiske bylandbrug
Visionsprojektet FoodLoop tegner konturerne af fremtidens fødevareproducerende byer med et underjordisk bylandbrug i storskala.
Sweco præsenterede projektet på konferencen Future Spaces of Sustainable Food Production, der er udviklet i samarbejde med Det Kongelige Akademi og Arkaia.
Projektet afsøger mulighederne for at designe et samlet, lukket underjordisk fødevarekredskøb midt inde byen og rejser spørgsmålet: Kan vores byer bliver selvforsynende med mad i fremtiden?
Et underjordisk fødevarekredsløb til fremtiden
Fødevarer har alle dage været en stille, men magtfuld medspiller i udviklingen af vores byer og landområder. Den stigende urbanisering, teknologiens kvantespring og den grønne omstilling peger på et forstående paradigmeskift i vores spisevaner.
Et skifte, som også stiller spørgsmålstegn ved, om fremtidens byer kan udvikles grønne for klodens samlede velbefindende uden at madproduktionen er en del af storbyernes planstrategi.
Med visionsprojektet FoodLoop udfordres det ulige forhold mellem by land og ser på, hvordan fødevareproduktion systemisk kan reformulere vores byer og samfund.
Karl-Martin Buch Frederiksen
Innovations- og markedschef / Arkitekt