0 af 0 for ""

Mark og himmel

Herning Kommune

ESDH-integration i WebGIS

WebGIS sparer tid og øger kvaliteten i Herning Kommunes sagsbehandling

Herning Kommune har i mange år gjort brug af Swecos WebGIS-løsning Spatial Suite. For 10 år siden blev elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) integreret i Spatial Suite, og siden er arbejdet for kommunens mange sagsbehandlere blevet nemmere.

Lokation
Herning Kommune
Swecos Spatial Suite understøtter
Acadre, eDoc, F2, Fics, GetOrganized (Go), Profile, Public360, SBSYS og Workpoint

Sagsbehandlingen opnår højere kvalitet, når sagen kan kobles til en geografisk placering, fordi afgørelsen på sagen så vil matche lignende sager fra samme område. Det fortæller Sonja Meyer WebGIS administrator i Herning Kommune.

”Fordelen ved at stedfæste sager er, at sagsbehandlere i Spatial Suite nemt og hurtigt kan søge tilsvarende sager frem og se hvilken afgørelse, der er truffet. Det sparer tid og øger kvaliteten, når afgørelserne bliver ensartede,” fortæller Sonja Meyer.

Investering i stedfæstelse giver enorm værdi

Herning Kommune oplevede, at stedfæstelse af de enkelte sager gav så stor værdi, at de for tre år siden udpegede en ansvarlig for området, der afdeling for afdeling går sagerne igennem og hjælper med at stedfæste ældre sager.

”Vi besluttede, at en kollega i Teknik & Miljø skulle dedikere sin tid til at sørge for, at alle sager – både nye og ældre – bliver stedfæstet.” Sonja Meyer vurderer, at en medarbejder kan lave cirka 100 automatiske matrikelstedfæstelser på en dag, mens de manuelle tager lidt længere tid, og man derfor kun kan nå at lave 30 stedfæstelser.

”Vi bruger ikke meget tid på at stedfæste sager, men i den anden ende sparer vi rigtigt meget tid, samtidig med at vi øger kvaliteten i sagsbehandlingen,” forklarer Sonja Meyer og tilføjer, at det er afgørende at have ledelsesmæssig fokus på det og have ekspertisen forankret hos en fagperson.

Lovgivning på området

I den danske lovgivning er der mange paragraffer om afstandsbegrænsninger, som betyder, at kortet er et uundværligt redskab i sagsbehandlingen. Det kan være ved en byggetilladelse, hvor beboelsesbygninger skal være placeret 2,5 meter fra naboskel eller det kan være forskellige afstandskrav i forhold til drikkevandsboringer og forureningskilder.

Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.