0 af 0 for ""

Arbejdsmand

Albertslund Kommune

Digital ledningsregistrering

Alle ledninger i kommunen registreres med Swecos LER Dataservice

Med LER2 skal alle ledninger i Danmark registreres digitalt, og data skal standardiseres, så det er nemt at tilgå for graveaktører. Overgangen fra den analoge registrering til den digitale skal være gennemført inden 1. juli 2023. Samarbejdet mellem Albertslund Kommune og Sweco om LER2 blev indledt i midten af 2020 og blev fuldt implementeret i starten af 2022.

Lokation
Albertslund Kommune
År
2020-2022
Kunde
Albertslund Kommune
Ydelser
Ledningsregistrering

Indtil LER2 trådte i kraft har kommunens forsyningsselskab haft en medarbejder siddende til at varetage ledningsoplysninger og besvare graveaktører manuelt via print af PDF’er og mailudsendelser.

Med Swecos LER Dataservice er det arbejde nu digitaliseret og automatiseret. Albertslund Kommunes data om ledninger med udebelysning og fiber eksporteres hver nat til Swecos database, der besvarer LER-sekretariatet inden for få timer.

GIS og dataspecialist i Bydata i Kultur-, Miljø- og Beskæftigelsesafdelingen i Albertslund Kommune, Morten Aagaard, er glad for løsningen, der sparer manuelle arbejdsgange og tid:

”Løsningen har effektiviseret vores processer. Vi lever op til lovkravene og sparer manuelle arbejdsgange og tid. Tidligere havde vi en medarbejder dedikeret til det arbejde – nu kan vedkommende nøjes med at vedligeholde og monitorere data,” fortæller han.

”Løsningen fungerer upåklageligt. Vi kan se, hvornår forespørgslen er kommet, og hvornår der bliver besvaret, og det sker typisk inden for en halv time. Dermed lever vi mere end rigeligt op til kravene om at svare inden for to timer. Alt i alt er det blevet meget nemmere, det går hurtigere, og vi leverer mere præcise data.”

”Vi valgte Swecos løsning, fordi vi i forvejen bruger Swecos GIS-system SpatialSuite, og derfor har vi ingen udfordringer med GIS-infrastrukturen. Det var plug and play – en nem overbygning på vores eksisterende it-infrastruktur.”

”Sweco har i processen og i det løbende samarbejde været ukomplicerede og nemme at arbejde sammen med. Det var nemt at komme i gang og service kører godt,” siger Morten Aagaard.

Fakta om LER2

Alle ledninger skal være digitalt registreret inden 1. juli 2023

Ledningsoplysninger skal leveres indenfor to timer

Krav om nye ledningstyper: førringsrør, vejafvanding og gadebelysning

Nye regler for påvisning

Samgravningsmodul

Indberetning af fejl i ledningsregistreringen

Krav om kote (Z) på alle ”hårde” ledninger

Gravemaskiner
Ledningsregistrering - Sweco Danmark

Fordelene ved Swecos ledningsregistrering

Udviklet til LER2 og ledningsejeres behov

Skræddersyet til enkle netværk

Enkel at bruge

Fleksibel uden at miste forbindelsen til LER

Virker i QGIS, Esri og Spatial Suite

Passer til Swecos LERDataService

Prisbillig

Fremtidssikret

Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.