0 af 0 for ""

dansk retursystem

Høje Taastrup

Dansk Retursystem

Swecos Retail & Logistik står bag Dansk Retursystems fabriksfaciliteter i Høje Taastrup. De nye faciliteter fordeler sig på 15.000 m2 og rummer sorteringsanlæg til returemballage med pant samt kontor- og personalefaciliteter til 120 ansatte.

Den nye fabrik skal med sine højteknologiske løsninger sikre en endnu mere klima- og energivenlig drift af pantsystemet.

Lokation
Høje Taastrup
År
Realiseret, 2020
Bygherre
Dansk Retursystem
Areal
15,000 m²
Ydelser
Arkitektrådgivning (projektering frem og til udbud)

Den 15.000 m2 store bygning består af fire moderne sorteringshaller, hvoraf den ene er i to etager, samt en tre etagers servicebygning, der består af indbydende og moderne personalefaciliteter med kontor, omklædning, baderum, kantine for ansatte og besøgende samt maskinhaller og værksteder til løbende vedligehold.

Fabrikken er udformet som et samlet volume, karakteriseret af en 120 meter lang skærm, der fungerer som bygningens ankomstfacade og effektivt deler den store matrikel i to. Skærmen adskiller et rekreativt, offentligt tilgængeligt område med personale- og gæsteparkering, fra det bagvedliggende produktionsanlæg og tilhørende gård- og lastbil-parkering.

Den 120 meter lange facade står som en ubrudt flade, gennembrudt af en enkel, generøs åbning, som rummer indgangen til faciliteterne. Åbningen er udformet som et stort glasfelt, der står i stærk kontrast til den lange skærms nedtonede udtryk, hvis eneste, øvrige ornament er Dansk Retursystems logo. Bag glasfacaden er alle de faciliteter, der kræver dagslys, samlet. Mod vest, bag den lange skærm, grænser anlægget derimod op mod et industrikvarter, og herfra har de mange lastbiler adgang direkte op mod portene ind til sorteringshallerne.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.