0 af 0 for ""

Sweco Transform Award

Del din viden og vind 50.000 kr.

Sweco Transform Award

Har du udarbejdet et nytænkende projekt?

Brænder du for at transformere og designe morgendagens bæredygtige byer og samfund? Og har du skrevet et nytænkende afgangsprojekt, der beskæftiger sig med den grønne omstilling af vores bygninger, byrum, infrastruktur, miljø, energi- eller klimaløsninger?

Så er Sweco Transform Award til dig!

Med Transform Award ønsker vi at anerkende dig, din viden og dine ideer. For skal vi designe bedre byer og samfund, så kræver det, at vi samarbejder på tværs af fagligheder. Det kræver, at de skarpeste hoveder – unge som erfarne – deler deres visioner.

Vi anerkender årets bedste ide og projekt med en præmie på 50.000 kr.

Vi har nu åbent for indstillinger til dette års Sweco Tranform Award!

Ansøgningsfrist er den 14. august 2024.

Sådan indstiller du dit projekt

Hvem kan være med?

Alle studerende på en professionsbachelor, bacheloruddannelse, diplomingeniøruddannelse, kandidatuddannelse eller erhvervsakademiuddannelse i Danmark kan indstille deres projekt eller speciale til prisen. Om du har uddannet dig til arkitekt, ingeniør, bygningskonstruktør, biolog, byplanlægger eller softwareudvikler er mindre vigtigt.

 

Det eneste, vi kræver, er, at dit projekt beskæftiger sig med den bæredygtige transformation af vores byer og samfund.

Sådan indstiller du dit projekt

Det er nemt at indstille dit projekt eller speciale. Du skal:

 

– Sende os et resumé (abstract) af projektet. Resumeet skal formidle projektets problemformulering, hovedkonklusioner og løsningsforslag, og må max fylde en A4-side. Resumeet skal være på enten dansk eller engelsk

– Sende os en udtalelse om projektet/specialet fra projektets vejleder/vejledere. Udtalelsen skal fylde max en halv A4-side

 

Del også meget gerne evt. visualiseringer, skitser, afbildninger af modeller, 3D-modeller eller lignende, som indgår i dit projekt.

 

Send gerne ovenstående i én samlet PDF-fil.

 

Du indstiller dit projekt ved at udfylde og sende os formularen nederst på siden senest onsdag den 14. august.

Kriterier for indstilling

Du skal være forfatter til projektet for at kunne indstille det til prisen.

 

Både projekter løst individuelt og i en gruppe kan indstilles.

 

Projektet skal være bedømt i perioden fra den 1. maj 2023 til den 14. august 2024.

 

Projektet skal kunne benyttes frit til formidling til offentligheden og må dermed ikke være underlagt en fortrolighedserklæring.

 

Download kriterier for indstilling

Sweco Transform Award 2023
Sweco Transform Award 2023
Sweco Transform Award 2023

Præsentér dine ideer for branchens skarpeste profiler

Som deltager i Sweco Transform Award får du samtidig en unik mulighed for at præsentere din viden og dine ideer for en jury ledet af Sweco Danmarks CEO Dariush Rezai og et skarpt dommerpanel af anerkendte profiler og eksperter, der deler vores ambition om at accelerere den bæredygtige omstilling af byggeriet og samfundet.

Blandt de indstillede projekter og specialer udvælges nemlig en håndfuld finalister, der går videre til en finalepræsentation foran dommerpanelet. Går du videre til finalen, er du med i opløbet om prisen og præmien på 50.000 kr.

Bliver du indstillet til finalen, bliver du også tilbudt professionel træning i præsentationsteknik.

Vi glæder os til at lære af dig!

Mød sidste års finalister

Christian Buske Nielsen - Sweco Transform Award

Christian Buske Nielsen
Arkitektskolen Aarhus
Non-extractive Material Sourcing Through Comtemporary Agricultural Practice

Christians originale og gennemarbejdede projekt undersøger, gennem en serie af materialestudier, hvordan afgrøder fra landbruget kan laves til byggematerialer. Projektet adresserer den meget relevante præmis, at fremtidens bæredygtige byggeri er afhængig af, at vi undersøger og bringer nye materialer i spil – og ser konkret på, hvilken rolle biogene materialer fra landbruget kan spille for byggeriet.

Mathilde Slot, Leonie Hülya Irmak og Tuva Sveindal - Sweco Transform Award

Mathilde Slot, Leonie Hülya Irmak og Tuva Sveindal
Aalborg Universitet
Substation Utsira – regaining awareness of the subordinate

Mathilde, Leonie og Tuvas tværfaglige og innovative projekt adresserer den relevante not in my backyard problematik og undersøger relationer mellem teknologi, mennesker og natur i forbindelse med etableringen af en landbaseret transformerstation i et lille øsamfund i Norge. Projektet udforsker transformerstationens arkitektoniske potentiale ifht. lokalsamfundets accept af stationen. Samtidig er projektet et innovativt studie i brugen af lokale og bæredygtige materialer.

Kathryn Larsen - Sweco Transform Award

Kathryn Larsen
KEA og University of Technology Delft
[Seaweed] Farm to Table

Kathryns spændende og veludførte projekt adresserer dels, hvordan ”strandaffald” i form af tang, søgræs og muslingeskaller kan dyrkes, omdannes til biogene materialer og bruges som en ressource i det byggede miljø – og dels hvordan vi kan bygge i fremtiden i vådere omgivelser med disse materialer. Projektet er baseret på grundige materialestudier og modeller og udviser en høj grad af nysgerrighed for sit emne og det bæredygtige potentiale i de biogene materialer.

Shwan Soran Ali - Sweco Transform Award

Shwan Soran Ali
Det Kongelige Akademi – arkitektur
Reconstructing the postwar urban fabric in Mosul

Shwans imponerende projekt tager afsæt i et konkret forslag til en rekonstruktionsplan for det krigshærgede Mosul i Irak og undersøger, hvordan byens ruiner kan være med til at danne rammer for en værdig tilværelse for indbyggerne mens byen genopbygges. Samtidig tegner projektet konturerne af et framework for, hvordan man kan skabe rammer, der er til at leve i – ikke kun i andre krigsramte byer, men også i byer og byområder, der rammes af skovbrande og andre klimaforandringer. En udfordring, der desværre er yderst aktuel flere steder i verden i dag.

Azul Florencia Isodoro, Bastian Mosegård og Nicolai Hou Thomsen - Sweco Transform Award

Azul Florencia Isidoro, Bastian Mosegård og Nicolai Hou Thomsen
Aalborg Universitet
Sundparken. Sourcing, re-use and transformation

Azul, Bastian og Nicolais tværfaglige og aktuelle projekt tager livtag med Parallelsamfundsaftalen og stiller klogt spørgsmålstegn ved, om ikke det er muligt at løse de sociale udfordringer i de såkaldte ghetto-områder på anden måde end ved at rive gode bygninger ned og ”bygge os ud” af problemerne. Konkret tager projektet udgangspunkt i Sundparken i Horsens og opstiller tre forskellige forslag til, hvordan det sociale boligbyggeri kan transformeres.

Vinder af Sweco Transform Award 2023.

Deadline og vigtige datoer

August

Vi modtager indstillinger til Sweco Transform Award til og med onsdag d. 14. august. Efter den 14. august screenes og udvælges 3-5 finalister blandt de indstillede opgaver, der går videre til finalen.

Start september

Bliver dit projekt udvalgt til finalen, får du direkte besked i starten af september . Har du ikke hørt fra os, betyder det at du ikke er gået videre til finalen og vi giver dig skriftlig besked herom.

Oktober

Finalister inviteres til en mundtlig præsentation den 1. oktober , hvor årets projekt bedømmes og præmieres af dommerpanelet, ledet af Sweco Danmarks CEO Dariush Rezai.

Indstil dit projekt til Sweco Transform Award 2024

Ansøgningsfrist d. 14. august 2024
  • Maks. filstørrelse: 50 MB.
  • Maks. filstørrelse: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:
placeholder small

Caroline Amalie Brun

Kommunikationskonsulent
Anton Broholm

Anton Broholm

Digital kommunikationspartner