0 af 0 for ""

Sweco Transform Award

Del din viden og vind 50.000 DKK

Sweco Transform Award

Årets vinder 2022

Stort tillykke til Jacob Jørgensen fra Arkitektskolen Aarhus, der blev kåret som vinder af Sweco Transform Award ved årets finale. Efter præsentationsrunder fra fem veloplagte finalister og grundig votering kunne juryen løfte sløret for vinderen med begrundelsen:

”Vi var fascineret af Jacobs måde at udfordre vores normale tilgang til at sikre og klimatilpasse vores byer, kyster og fjorde. Med Thorsminde og Nissum Fjord som omdrejningspunkt gjorde han op med vanetænkningen om at kystbeskytte for enhver pris. I stedet viste han gennem nytænkende scenarier, hvordan vi kan invitere vandet indenfor og bruge det aktivt som ressource i et kyst- og fjordlandskab, som historisk alligevel har været foranderligt. Samtidig leverede Jacob en professionel og overbevisende pitch på scenen i Swecos atrium.”

Sweco Transform Award
Finalisterne til Sweco Transform Award

Mød alle årets finalister

Christian Reese

Christian Simon Reese Reinholdt Andersen
Arkitektskolen i Aarhus
Sustainability: Material matters – Making in a fragile World

A Non-Linear Land of Human Beings (Inuit Nunaat), The Inter-Connection of Trash and Treasure
”Christians projekt er et eksemplarisk afgangsprojekt, der giver en løsning på en lokal problematik, set i en global kontekst af bæredygtigt forbrug og klimabelastning. I sit visionære projekt, udforsker Christian ideen om, hvordan man kan gentænke Grønlands fødevareforsyning og flytte fødevareproduktionen tættere på den grønlandske forbruger. Projektet er samtidig smukt illustreret i både tegninger, modeller, billeder og 1:1 eksperimenter, og man mærker tydeligt Christians oprigtige ambition om at bruge sin faglighed som arkitekt til at understøtte en bæredygtig udvikling.”

Sebastian Soelberg, Arkitekt og Kreativ leder, Sweco Architects

Jacob Jørgensen

Jacob Matthiesen Jørgensen
Arkitektskolen i Aarhus
Urban Design & Landscape Architecture

Kystens foranderlige landskab – Adaptive landskabsscenarier for Thorsminde og Nissum Fjord
”Jacob har med sit ambitiøse afgangsprojekt arbejdet med en bæredygtig transformation af den jyske vestkyst. Projektet tager afsat i de udfordringer, som Thorsminde og Nissum Fjord står overfor grundet klimaforandringer og fremtidige havvandsstigninger. Det er forfriskende at se et projekt, der forstår at adressere problematikkerne både æstetisk, teknisk og økonomisk, tage livtag med de gængse paradigmer for kystsikring og ikke mindst stille spørgsmålstegn ved den måde, vi beskytter vores kyster og fjorde på i dag.”

Oliver Ries, Teamleder for Kyst og Klima

Morten Stistrup og Leo Gamborg

Morten Stistrup og Leo Gamborg Heinzl
Aarhus Universitet
Civil and architectural engineering

LCA tool for mass modelling – research and framework
”Morten og Leo har med udgangspunkt i hver deres faglige speciale brugt deres speciale til at udtænke og udvikle et innovativt digitalt værktøj, der adresserer en af tidens vigtigste agendaer – CO2-udledningen fra byggematerialer. På den baggrund har de skabt et LCA værktøj, der skal understøtte en multidisciplinær dialog om materialevalg i de tidlige designstadier. Udviklingen af værktøjet er sket i samarbejde med praktiserende arkitekter og ingeniører, og i projektet præsenteres vi således for et værktøj, der supplerer den proces, som arkitekter og ingeniører i forvejen praktiserer.”

Anders Hejnfelt, Digitaliseringschef i Byggeri

Karoline Østergaard, Lis Dall og Katrine Mitzi

Karoline Østergaard, Lis Dall og Katrine Mitzi
Aalborg Universitet
Architectural Engineering

Frederiksberg Hospital. Socially and environmentally sustainable transformation of existing buildings
“Karoline, Lis og Katrine har i deres grundige afgangsprojekt taget udgangspunkt i planerne for transformationen af Frederiksberg Hospital til en ny bydel. Hovedfokus for de tre forfattere har været at undersøge, hvordan man kan transformere bygninger, der er over 100 år gamle til moderne, nutidige funktioner. Til formålet har de udviklet en ’renoveringsmatrix’, der taler ind i et vigtigt element i den grønne dagsorden – nemlig bæredygtig renovering. Et område med stort potentiale, da den eksisterende bygningsmasse i vores byer og samfund for alvor er kommet i fokus i bæredygtighedsagendaen i disse år.”

Kristine Ohrt, Teamleder for strategi og bæredygtighed i Eksisterende byggeri og Drift

Sune Lund Bunke og Frederik Lykkeberg

Sune Lund Bunke og Frederik Lykkeberg
Det Kongelige Akademi
Arkitektur

P2X Rødbyhavn – ved vejs ende
”Sune og Frederik giver med deres afgangsprojekt et overbevisende bud på et nyt bæredygtigt energianlæg. Afgangsprojektet bearbejder bl.a. det igangværende projekt til Femern forbindelsen øst for Rødby havn. Her gives et bud på, hvordan det gigantiske infrastrukturprojekt kan få et arkitektonisk løft, der samtidig tilgodeser stedets landskabelige og bymæssige kontekst. Projektet fremstår ekstremt ambitiøst og adresserer både de store samfundsmæssige problemstillinger som den grønne omstilling samtidig med at det rummer et konkret oplæg til, hvordan vi kan indpasse vores infrastruktur som arkitektoniske bygningsværker i vores landskaber.”

Sebastian Soelberg, Arkitekt og Kreativ leder, Sweco Architects

Sweco Transform Award 2023

Vil du være med næste år?

Brænder du for at transformere og designe morgendagens bæredygtige byer og samfund? Og har du skrevet et nytænkende afgangsprojekt, der beskæftiger sig med den grønne omstilling af vores bygninger, byrum, infrastruktur, miljø, energi- eller klimaløsninger?

Så er Sweco Transform Award til dig!

Med Transform Award ønsker vi at anerkende dig, din viden og dine ideer. For skal vi designe bedre byer og samfund, så kræver det, at vi samarbejder på tværs af fagligheder. Det kræver, at de skarpeste hoveder – unge som erfarne – deler deres visioner.

Vi anerkender årets bedste projekt med en præmie på 50.000 kr.

Vi åbner for indstillinger til næste års Sweco Transform Award i foråret 2023, hvor vi godtager projekter afleveret fra sommeren 2022 – sommeren 2023.

Følg med her på siden eller på LinkedIn, hvor vi løbende kommunikerer om prisen.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:
Emilie Holmbo Jensen

Emilie Holmbo Jensen

Kommunikationspartner
Anton Broholm

Anton Broholm

Digital kommunikationspartner