0 af 0 for ""

Cykelparkering Valby Station

Valby

Valby Station, forpladsterminal

Forbedring af parkeringsforhold for cyklister ved Valby Station

Ved det sydlige forpladsområde foran Valby Station ønskede Københavns Kommune og DSB at etablere 400 ekstra cykelparkeringspladser som led i at udvikle og forbedre forholdene for de mange cyklister, der dagligt bruger stationen.

Lokation
Valby
År
2019
Bygherre
Københavns Kommune
Ydelser
Dispositionsforslag, forundersøgelser, projektforslag, bygningsforureningsundersøgelser af Movia pavillon, hovedprojekt, projektopfølgning og brugerinvolvering.
Rådgiverrolle
Totalrådgiver
Underrådgivere
Gottlieb Paludan Architects A/S
Samarbejdspartnere
DSB og Banedanmark

400 ekstra cykelparkeringspladser til Valby Station

Opgaven omfattede flytning af Valby Stations busterminal for by-, fjern- og togbusser samt etablering af taxa- og parkeringspladser i tilknytning til nye forbedrede pladsarealer til cykelparkering og byrum. Sweco har fungeret som totalrådgiver for projektet, og har bl.a. udarbejdet dispositionsforslag, projektforslag, hovedprojekt, varetaget forundersøgelser og stået for brugerinddragelse.

For at skabe ekstra cykelparkeringspladser, blev det eksisterende busterminalområde flyttet 100-150 meter mod vest, hvorved terminalens holdepladser blev optimeret, så terminalen fortsat kan betjene by-, fjern- og togbusser, og så der mellem stationsindgangene kunne etableres et forskønnet område med 400 nye cykelpladser. Der blev desuden lagt nye belægninger, etableret ny belysning og aptering samt ny og eksisterende beplantning. Opgraderingen betyder at antallet af cykelpladser ved den sydlige forplads er øget til i alt ca. 850 pladser.

Projektet er desuden forberedt til fremtidig etablering af ny supercykeltsti på begge sider af Lyshøjgårdsvej, som grænser op til cykelparkeringsområdet.

Cykelparkering Valby Station
Cykelparkering Valby Station

Koordinering af udførelsen og nabo-entrepriser

Udførelsen af projektet løb over 4 hovedetaper for at kunne opretholde krav til stationsforpladsens funktion i hele udførelsesperioden, herunder til adgangs-, trafik- og parkeringsforhold.

Udførelsen er samtidig koordineret med sideløbende udførelse af en række naboentrepriser, så det færdige anlæg udgør en fremtidssikret samlet helhed.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.