0 af 0 for ""

Fritz Hansen Design Hall

Allerød

Transformation af Fritz Hansen Design Hall

Design Hall er en levende brand-oplevelse

Sweco Architects har stået for transformationen af Fritz Hansens nye Design Hall fra tidligere produktionsanlæg til moderne showroom, der formidler Fritz Hansens 150 års lange historie og giver et unikt indblik i virksomheden, der siden 1872 har formet dansk design.

Transformationen er en del af masterplanen for hele hovedkvarteret i Allerød.

Fritz Hansen Design Hall
Fritz Hansen Design Hall
Lokation
Allerød
Kunde
Fritz Hansen
Ydelser
Arkitektrådgivning
Areal
Første fase: 3.000 m2 (ud fra i alt 16.000 m2)
Status
Igangværende

Siden begyndelsen af det 20. århundrede har Fritz Hansens hovedkontor været etableret i Allerød i et savværk tæt på Ravnsholt Skov og jernbanesporet. Området er flere gange blevet udvidet med produktions-, administrations- og lagerbygninger, mens savværket og de første administrationsbygninger undervejs er blevet videregivet til byen og lokalbefolkningen.

I dag er det meste af Fritz Hansens møbelproduktion flyttet ud af bygningerne, hvilke skaber nye muligheder for stedet og de mange tilbageværende bygninger. En af dem er det gamle produktionsanlæg, der er blevet transformeret til Design Hall, hvor skiftende udstillinger fremover viser virksomhedens lange og betydningsfulde historie. Design Hall er også en levende brand oplevelse, som sætter historien i perspektiv med nutiden og viser de seneste produkter.

Produktionsanlæggets store overflader er bl.a. blevet renoveret og farveafsat, så de spiller sammen med de rå betonkonstruktioner, der tilsammen danner en varm og neutral baggrund til hallens udstilling. Til medarbejder og gæster er der i tilknytning blevet etableret nye og moderne omklædningsfaciliteter samt toiletter, ligesom eksisterende mødelokaler er blevet renoveret og blevet integreret i Design Hall.

Hall’en blev indviet ved Fritz Hansens 150-års jubilæum i 2022. Udstillingen rummer godt 150 designprodukter – heriblandt unikke møbler fra 1950’erne og 1970’erne af Jørn Utzon, Hans J. Wegner og Verner Panton. Særlige områder i udstillingen er desuden dedikeret til Fritz Hansens langvarige samarbejdspartnere Poul Kjærholm og Arne Jacobsen samt et område med de nyeste design.

Fritz Hansen Design Hall
Fritz Hansen Design Hall

Design Hall – en del af Masterplanen

Design Hall er første fase i en masterplan for samtlige bygninger tilknyttet Fritz Hansen hovedkvarteret. En opgave der består i at aktivere potentialet i udtjente produktionshaller ved at realisere fortællingen om et sted, hvor der er skrevet dansk designhistorie.

Med en samlet fremtidsvision opnås et nyt flow i og omkring bygningerne, ligesom der skabes rammer med mulighed for at samle alle medarbejdere i ét moderne kontormiljø og invitere gæster indenfor i omgivelser, som matcher det kvalitetsniveau, som Fritz Hansens design står for.

”Vi har brugt det seneste år på at oprydde og nedtage gamle installationer fra produktionstiden og har i tæt dialog med Creative Experience Director, Christian Andresen skabt de mest optimale rammer til at formidle Fritz Hansens kulturarv. Vi er utroligt stolte af resultatet. Det har været en stor ære at få lov til at transformere og aktivere en bygning, der rummer så meget historie, som nu skal hylde de samme møbler, som bygningen gennem tiden har produceret”, siger Søren Svare, projektleder i Sweco Architects Transformation & Renovering.

Det har været meget vigtigt for os at skabe en ny oplevelse og fortolkning af Fritz Hansen her på hovedsædet i Allerød. Vores historie her er lang og har en stor betydning for firmaet og for dansk design historie. Det vil vi gerne hylde, og det har været en stor glæde at samarbejde med kompetente partnere med en stor forståelse for vores sted og vores arv. Vores vision er at skabe en designdestination, hvor vi udvikler vores bygninger og vores brand.
– Christian Andresen, Creative Experience Director hos Fritz Hansen.

Fritz Hansen Design Hall