0 af 0 for ""

TietgenCity

Odense

TietgenCity – Den nye skole

Åbent og levende DGNB Guld-campus på havnen i Odense

TietgenCity er et nyt campus ved Odense Havn på 8.250 m2 fordelt på fire etager. TietgenCity er designet til at være et åbent og levende hus, hvor alle føler sig velkomne – elever, undervisere, erhvervsvirksomheder og besøgende. Visionen er at skabe et dynamisk læringsmiljø ved at invitere indenfor, skabe miljøer til god trivsel, fællesskab og individuelle behov samt at skabe fleksible rammer for undervisning og varierende studiemiljøer.

Lokation
Odense
Bygherre
Tietgenskolen
Ydelse
Ingeniørrådgiver og DGNB auditor
Areal
8.250 m2 fordelt på fire etager
Samarbejdspartnere
Kjær & Richter, DET BLÅ og C.C. Contractors
TietgenCity
TietgenCity

Tietgenskolen ønsker med byggeriet en arkitektonisk kvalitet, der fremstår levende, dynamisk, merkantil og bæredygtighed. Formen som en ‘firkløver’ giver bygningen et indre atrium, hvor de fire ‘blade’ indgår som undervisningsområder. Formen giver mulighed for udsigt til både park og by mellem ‘bladede’ – fra de øveste etager er der kig til både havnen og Åløkkeskoven.  Den nye skoles organiske former får skolen til at fremstå som en skulptur, der understreger skolens inspirerende miljø og samtidig slutter sig om et indre, levende studie- og læringsunivers.

Skolen har forskellige typer af rum og nicher, som imødekommer en dynamisk undervisningsform med plads til både traditionel undervisning, gruppearbejde, fordybelse og praksis, udstillings- og formidlingszoner samt loungeområder til mere uformelle og sociale arrangementer. Udstillingszonerne kan bl.a. bruges af samarbejdsvirksomheder og understøtter dermed skolens merkantile profil.

Et grønt centrum

Bygningen skal indgå i Odenses ambition om at blive Danmarks grønneste storby, og bygningen skal opleves som en integreret del af den omkringliggende park. Det grønne miljø fortsætter derfor indendørs med beplantning i det store centrale ankomstrum. Bygningen skal fremstå som lys og venlig med en facebeklædning, som består af varmebehandlede trælister, som giver en naturlig overflade, som patinerer smukt. Gulvene i foyen er i beton og øvrige gulve er i linoleum i lyse toner.

DGNB Guld og Hjerte

Undervisningenbyggeriet på Odense Havn bliver certificeret med DGNB Guld med mulighed for at opnå DGNB Hjerte. Sweco er DGNB auditor på projektet og sikrer implementering af miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighedsaspekter i byggeriet. Eksempelvis anvendes der materialer uden brug af problematiske miljø- og sundhedsskadelige stoffer og kemikalier.

Det er ambitionen, at der indkøbes miljømærkede materialer med høj grad af sporbarhed og certificering – herunder FSC/PFEC certificeret træ, Svanemærke, Emicode etc. Derudover arbejdes der med at sikre et godt og sundt termisk, atmosfærisk , akustisk og visuelt indeklima, der sikre et sundt og behageligt undervisningsmiljø.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.