0 af 0 for ""

Visualisering af STARK i Aarhus

Aarhus

STARK

Byggemarkedskæden STARK’s kommende flagskibsforretning bliver et nyt vartegn for den nordlige del af Aarhus, hvor både bygninger og sortiment præges af miljøvenlige byggematerialer. Swecos arkitekter og ingeniører skal opføre det nye byggemarked i Skejby midt i den jyske hovedstads største erhvervsområde og tæt på E45.

Lokation
Aarhus
Areal
8.100 m2
Bygherre
STARK
Ydelser
Integreret arkitekt- og ingeniørrådgivning
Samarbejdspartnere
Aarhus Kommune
Status
Forventes realiseret i 2022
Indenfor i STARK Aarhus

Ny DGNB-certificeret flagskibsforretning

Med STARK’s kommende flagskibsforretning er det ambitionen at skabe en flagskibsforretning, der flugter med byggekædens ambition om at gøre det nemmere for håndværkerne at bygge mere bæredygtigt. Derfor bliver byggeriet også opført efter DGNB-krav til bæredygtigt byggeri, der certificeres af Swecos team af DGNB-konsulenter.

Det samlede byggeri på 8.100 m2 er fordelt på 2.800 m2 butik og 5.300 m2 drive-in lagerhal, hvor alle bærende konstruktioner og gitterspær udføres i træ, der efterfølgende ’pakkes ind’ i trælameller for at give bygningen et let og transparent udtryk. I de mørke timer vil bygningen således stå som en skarptskåret glødende boks, hvor lyset strømmer ud mellem trælamellerne.

Byggeriet bliver et nyt pejlemærke ind mod Aarhus fra nordvest, som kommer til at afspejle høj arkitektonisk kvalitet. Det er ønsket, at den nye trælast bliver det gode eksempel på, hvordan der aktivt kan arbejdes med byggeriet, dets miljøaftryk og skabe langtidsholdbar og fremtidssikret arkitektur,” siger Anders Lyhne, kreativ leder og sagsarkitekt i Sweco Architects.

Visualiserning af STARK i Aarhus

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.