0 af 0 for ""

SPX flow storkontor

Silkeborg

SPX Flow

Tidssvarende transformation med respekt for historie og værdier

SPX Flow startede som Silkeborg Jernstøberi i 1853 og er dermed en af Silkeborgs ældste og længst fungerende virksomheder. Transformationen af virksomhedens eksisterende hovedkontor er skabt med respekt for den historie, som det gamle jernstøberi besidder. Samtidig fremstår de fysiske rammer tidssvarende og afspejler virksomhedens kultur og værdier.

Lokation
Silkeborg
Bygherre
KPC
Gennemkig hos SPX flow
SPX flow storkontor

Visionen med transformationen af SPX har været at omdanne virksomhedens eksisterende kontor- og lagerfaciliteter med fokus på bl.a. logistik, funktionalitet og medarbejdertrivsel. Som en central del af projektet har Sweco Architects derfor indtænkt optimering af flowet internt i virksomheden og i udearealerne i form af til- og frakørsel af varer. Derudover har der været fokus på at skabe en ny hovedindgang, der sammen med nye udendørs opholdsarealer udgør et imødekommende ankomsttorv for besøgende.

SPX flow grønne døre

Kontakt mellem produktion og administration

Virksomhedens administration er rykket fra en separat bygning og ind i selve produktionsbygningen, hvor den danner en imødekommende front for besøgende. Umiddelbart bag receptionen ligger administrationen med mødelokaler, produktion og lager – alt sammen under samme tag. Her adskiller en glasvæg receptionen og administrationen, og der er således visuel forbindelse mellem ankomsten og administrationen. Ligeledes sikres der visuel kontakt imellem produktionen og administrationen ved at sætte glas i de eksisterende portåbninger – på den måde er arkitekturen med til at fremme gennemsigtighed og forståelse imellem afdelingerne. Som en del af projektet er den eksisterende kantine desuden moderniseret. Derudover er der i kælderniveau indrettet medarbejderfaciliteter med bl.a. omklædningsrum og træningslokale.

Gennem hele moderniseringen er bygningens industrielle karakter bibeholdt ved b.la. at bevare de patinerede porte, lade murværket fremstå råt og lave synlige installationer. Det rå udtryk bliver brudt med tekstiler og detaljer i varme farvenuancer. På den måde er kontorfaciliteterne moderniseret samtidig med, at bygningens autenticitet og virksomhedens historie er bevaret på stedet.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.