0 af 0 for ""

Hus på Ravnsborgvej

Køge

Ravnsborgvej

Det største almene passivhus-projekt i Norden

Byggeriet på Ravnsborgvej er resultat af et samarbejde mellem en række aktører i den danske byggebranchen, der gik sammen og beviste, at Danmark er i front, når det kommer til energivenligt byggeri.

Terrasse
Lokation
Køge
År
Realiseret, 2011
Bygherre
Køge Boligselskab
Samarbejdspartner
Dansk Boligbyg
Areal
12.000 m2

Almennyttige boliger som passivhuse

Resultatet blev et byggeri i den sydlige del af Køge med 126 almennyttige boliger som passivhuse. Bebyggelsen er disponeret på tre grundstykker med i alt ni punkthuse på hhv. tre og fire etager.

Meningen med et passivhus er, at man reducerer energiforbruget mest muligt via en række ”passive” tiltag, dvs. en højisoleret klimaskærm og balanceret mekanisk ventilation.

Bygningerne indeholder hver ca. 14 boliger, fordelt på to-, tre- og fireværelses lejligheder. Hver bolig har altan eller terrasse/have. Der er kælder under en del af hver bygning, der rummer tekniske anlæg og pulterrum. Hvert punkthus er opdelt i to bygningskroppe, som forbindes af et fælles trappe-/elevatorhus, der giver adgang til fælles tagterrasser for alle beboere.

Byggeriet fremstår med murede facader i gule teglsten og kontrasteres af trappehusenes sorte skiferbeklædning. Altanerne er stålkonstruktioner med trægulve og værn i stål og glas. På øst- og vestfacader monteres automatisk bevægelig solafskærmning foran alle glaspartier. Alle toiletkerner er præfabrikerede.

Altan

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.