0 af 0 for ""

Papirtårnet i Silkeborg - Sweco Architects

Silkeborg

Papirtårnet

Arkitektur med referencer til områdets industrihistorie

Med sine 11.380 kvadratmeter, 70 meter og 23 etager vil Papirtårnet blive et markant boligbyggeri centralt i Silkeborg.

Kronen på værket i industrihistorisk bydel

Det attraktive boligbyggeri bliver kronen på værket i den industrihistoriske bydel Papirfabrikken, som vi gennem de seneste tyve år har transformeret fra nedlagt papirfabrik til en bydel, der samler erhverv, boliger og kultur i en dynamisk kombination.

Lokation
Silkeborg
År
Realiseret, 2020
Bygherre
Aberdeen Asset
Areal
11.380 kvm.
Ydelser
Arkitektrådgivning
Samarbejdspartnere
KPC, AFRY

Papirtårnet har fået sit navn med reference til Papirfabrikken, der ligger som byggeriets nærmeste nabo – industribygningen som hele Silkeborg i sin tid opstod omkring.

Papirtårnet er med sine 70 meter et på alle måder markant byggeri beliggende i naturskønne, bynære omgivelser. Højhuset markerer sig tydeligt i de omkringliggende lavere omgivelser, og får en moderne karakter og en markant arkitektur, der tydeligt forbindes med Papirfabrikkens identitet. Områdets særlige historie afspejler sig i Papirtårnets arkitektur og materialer, hvor hårdtbrændte teglsten i rødlige toner giver et industrielt look og matcher de eksisterende bygninger.

Facader i flammende tegl

Facaderne er opdelt i mindre felter af flammende tegl, der nedbryder højhusets markante skala. Teglstens-felterne skaber en variation af mønstre og et spil i teglens rødlige toner, mens vinduernes placering kombineres vertikalt over to etager – det resulterer i dynamisk komposition og et smukt skyggespil på facaden. Facadens murværk og glaspartier opleves forskelligt, alt efter om du befinder sig langt fra eller tæt på bygningen, og de nøgterne, men fint detaljerede murflader og dimensioner refererer til den industrielle skala, karakter og historie, der er kendetegnende for hele området. I jordniveau er bygningens base åben og inviterer indenfor, så der skabes liv i og omkring bygningen.

Papirtårnet vil huse i alt 79 boliger mellem 80 og 250 m2 og 1.000 m² erhverv i stueetagen. De nederste ti etager indrettes som andelsboliger, mens de øvrige etager, hvorfra der er en enestående udsigt over sø, skov og by, vil blive udformet som ejerboliger. På de to øverste etager indrettes fire eksklusive penthouselejligheder i to etager. Alle lejligheder bliver indrettet med rummelige altaner og store vinduespartier, der giver panoramisk udsyn over de pragtfulde, vidtstrakte omgivelser.

Opgaven udføres for Aberdeen Asset management, og de første lejligheder forventes klar til indflytning 1. januar 2020.

Papirtårnet i Silkeborg - Sweco Architects

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.