0 af 0 for ""

Østre-Vestre Søbad fra luften 2

Silkeborg

Østre-Vestre søbad

Naturen omkring Almindsø rummer en høj biodiversitet med bl.a.  20 arter af undervandsplanter – her af flere sjældne.

De to søbade er udviklet i tæt samarbejde med Naturstyrelsen og tilladelserne til projektet er bl.a. givet på baggrund af en grundig habitatskonsekvensvurdering, som sikrer, at de nye byggerier kan gennemføres uden konsekvenser for områdets dyr, planter og vandmiljø.

Lokation
Silkeborg
År
2020
Bygherre
Silkeborg Kommune
Areal
Belagte arealer: 1.350 kvm. | Overdækkede arealer: 700 kvm.
Samarbejdspartnere
Miljøministeriet | Naturstyrelsen
Bæredygtighed
Verdensmål 3, 8, 11, 12, 13, 14 og 15
Østre-Vestre Søbad

»Almindsø indgår i et internationalt beskyttelsesområde, som forpligter til at bevare den gode vandkvalitet. Derfor skal badegæsternes adfærd styres og begrænses, så påvirkningen af naturen mindskes mest muligt. Visionen med de nye søbade er at øge serviceniveauet for de badende ved Almindsø, og samtidig at skabe tidssvarende faciliteter der samtidig sikrer beskyttelse biodiversiteten i søen og den omkringliggende natur.«

Peter Kristiansen, kreativ leder for Undervisning og Fritid

 

Naturen som inspiration

Med inspiration fra naturens egne former er det cirklen, der er grundtanken bag designet – på Østre Søbad vil de runde badebroer ligge ved siden af hinanden, mens de på Vestre Søbad vil ligge i forlængelse af hinanden ud i vandet. Ved at designe søbadene som runde, sammenhængende broer med integrerede bygninger og faciliteter, vil arkitekturen i høj grad invitere de badende til at benytte broerne, når de bevæger sig rundt i søbadet – derved vil de slide mindre på den omkringliggende natur. De nye søbade skal bygges i lokalt produceret træ og bliver boltet sammen uden brug af beslag.

 

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.