0 af 0 for ""

Mongolsk by på slette

Erdenet

Klimatilpasning i Mongoliet

Alvorlige oversvømmelser

Erdenet, Mongoliets næststørste by, oplever årlige oversvømmelser forårsaget af hyppige og kraftige skybrud på de omkringliggende bjergskråninger – særligt i sommerperioden.

Oversvømmelserne forværres imidlertid af den utilstrækkelige anlæggelse af omløbsledninger samt aflednings- og beskyttelseskanaler. Konsekvenserne mærkes især hos den fattigere del af befolkningen, der bor i uformelle bosættelser omkring byens centrum.

I de senere år har oversvømmelserne forvoldt alvorlige skader på huse, infrastruktur, landbrug og har også været årsag til dødsfald. Byen har derfor planer om at forbedre situationen gennem renovering og opbygning af strukturer og systemer til kontrol og regulering af oversvømmelser.

Lokation
Erdenet, Mongoliet
År
2020
Bygherre
European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)
Ydelser
Forundersøgelse
Kontraktsum
DKK 2.368.048
Samarbejdspartnere
Monconsult Mongolia (underrådgiver)
Verdensmål
1, 5, 7, 8, 9 og 13
By i Mongoliet

Løsninger til oversvømmelseskontrol og forbedring af vandforsyning

Sweco har udarbejdet en forundersøgelse til projektet, der omfattede et designudkast til opførelse af små dæmninger og volde med vandtilbageholdelsesstrukturer og forbedrede kanaler til afhjælpning af oversvømmelser.

Idéen var at bremse strømningen af vand, og sikre at det kan ledes væk sikkert. Broer og omløbsledninger forbedres, og vi foreslog også forbedringer af driften og vedligeholdelsen af systemet. Vi udarbejdede desuden en forundersøgelse af mulighederne for at forbedre vandforsyningen i nogle af de uformelle bosættelser.

Projektet blev prisberegnet og gennemgik en detaljeret vurdering af miljømæssige og sociale indvirkninger. Projektet forventes at blive implementeret i 2021-2022.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.