0 af 0 for ""

Dragespringvandet

København

Dragespringvandet

Etablering af Dragespringvandet på Rådhuspladsen

I tæt samarbejde med Københavns Kommune har vi i Sweco hjulpet med at projektere, nedtage og genopsætte det ikoniske Dragespringvand på Rådhuspladsen.

Det har længe været til debat om Dragespringvandet stod for tæt på H.C. Andersens Boulevard, og derfor besluttede Københavns Kommune at springvandet skulle renoveres og flyttes til en mere central placering på pladsen.

Lokation
København
År
2020 – 2023
Bygherre
Københavns Kommune
Ydelser
Projektering og udbud, forundersøgelser, geoteknik og pæledesign, konstruktioner og statiske beregninger, afvanding, tekniske installationer og vandbehandling, ledningskoordinering, arbejdsmiljøkoordinering, visualiseringer og tilsyn
Rolle
Rådgiver

Central placering og genforening med bassin

I november 2020 begyndte en forsigtig nedtagning af Dragespringvandet. Herefter blev springvandet fjernet og monumentets bronzedele transporteret til en bronzestøber, der har restaureret og genpatineret monumentet.

Springvandet forventes at stå klar på sin nye plads midt på Rådhuspladsen til maj 2023, hvor det også bliver genforenet med et 14 meter bredt ydre bassin, som det har manglet siden 1954.

Udførelse og koordinering med respekt for Københavns centrum

Projektet omfatter en række forskellige fag og er opdelt i flere forskellige entrepriser – lige fra nedrivning til anlægs- og konstruktionsentreprisen. Samtidig er projektet udført med største mulige hensyntagen til de mange arrangementer, der løbede afholdes på Rådhuspladsen.

I forbindelse med projekteringen for opsætning har Sweco sammen med Københavns Kommune og Københavns Museum kortlagt diverse risici, der kunne være ved at etablere springvandet på en ny placering. Denne kortlægning har fx afdækket fundamenter fra sporvogne og gamle bunkere fra 2. verdenskrig samt fortidsminder inde på pladsen.

Dragespringvandet i København
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.