0 af 0 for ""

Den kreative skole

Silkeborg

Den Kreative Skole

Bygherrerådgivning ud fra eksisterende bygningers form og materialer

Sweco Architects har bistået Den Kreative Skole med bygherrerådgivning i forbindelse med om- og tilbygning til kulturinstitutionens eksisterende faciliteter.

Lokation
Silkeborg
År
Realiseret, 2009
Bygherre
Silkeborg Kommune
Areal
1.870 m²
Facade på Den Kreative Skole
Spejlvæg

Et barn af sin tid

Den Kreative Skole er en kommunal kulturskole i Silkeborg, som tilbyder undervisning i musik, dans, drama, billedkunst og forfatterspor. I ombygningen af skolen er det arkitektoniske motiv hentet i de eksisterende bygningers form og materialer.

Bibliotekets savtakkede gavlmotiv og den udstrakte brug af tegl i områdets markante bygninger er indarbejdet i de nye bygninger, og de falder derved naturligt ind i omgivelserne. Samtidig er nye former, farver og materialer tænkt ind i bygningerne, så de dermed får deres helt egen identitet på stedet. Bibliotekstilbygningen mod øst afslutter biblioteket i en underspillet og transparent bygning, der rummer en ny hovedindgang.

Bygningerne er opført med store glasfacader i stueetagen for at opnå kontakt mellem aktiviteterne i bygningerne og aktiviteterne på pladserne ved Den Kreative Skole, og kulørte felter i facaden kendetegner in-fill opgaven og sender et kraftigt signal om, at bygningen er barn af sin tid, og at der sker noget helt særligt bag bygningens facader.

Tagdetalje på Den Kreative Skole
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.