0 af 0 for ""

Opgang, Brændgårdsparken

Herning

Brændgårdsparken

Et socialt og arkitektonisk løft af Brændgårdsparken

Renoveringen af det almene boligbyggeri er gennemført med udgangspunkt i en grundig brugerinddragelse. Her har været fokus på formgivning, funktionel kvalitet, holdbarhed, miljøhensyn samt sociale og økonomiske parametre.

Lokation
Herning
År
Realiseret, 2013
Bygherre
Boligselskabet Fruehøjgaard
Areal
27.000 m2
Brændgårdsparken
Grå opgang, Brændgårdshaven

Et mangfoldigt og varieret udtryk

For at højne bebyggelsens arkitektoniske kvalitet har Sweco Architects valgt at ændre dens karakter fra et homogent og ensartet udtryk til et mangfoldigt og varieret udtryk. Med henblik på at give bebyggelsen et både socialt og arkitektonisk løft har alle bygninger fået ny facadebeklædning, og alle tage er skiftet.

I 2004 blev 22 almene boligbebyggelser i Danmark udvalgt af Landsbyggefonden til at medvirke som demo-projekter for udvikling og afprøvning af værktøjer til fremtidssikring af det almennyttige boligbyggeri. Brændgårdsparken i Herning er et af de udvalgte projekter, og Sweco Architects har i denne forbindelse udviklet værktøjer til både beboerinddragelse og energirenovering.

Sweco Architects har forestået den samlede rådgiveropgave fra facilitering af den beboerdemokratiske proces, hvor mere end 150 beboere var samlet til tre workshops, hvor de deltog aktivt i at forme deres fremtidige bolig til overdragelse af de gennemrenoverede lejligheder.

Hvide facader, Brændgårdsparken
Husnumre ved Brændgårdsparken
Legeplads ved Brændgårdsparken

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.