0 af 0 for ""

Lalandia visualisering

Søndervig

Bæredygtig varmecentral for Lalandia

Ny varmecentral i det nye Lalandia

I det kommende Lalandia i Søndervig vil Ringkøbing-Skjern Forsyning etablere en varmecentral, der skal ’tappe’ energi ud af drikkevandet, mens det løber igennem drikkevandsledningen fra Ringkøbing til Hvide Sande og Holmsland Klit.

Sweco er valgt som bygherrerådgiver for Ringkøbing-Skjern Forsyning og den nye varmecentral, som er en alternativ løsning, der ikke tidligere er set i den skala i Danmark.

Lokation
Søndervig
År
Igangværende, forventes realiseret i 2021
Kunde
Ringkøbing-Skjern Forsyning
Ydelser
Bygherrerådgivning
Samarbejdspartner
Aktive Energi Anlæg A/S (AEA)
Arkitekt
Bay Arch
Visualisering
Bay Arch
Lalandia varmepumpe diagram

Bæredygtighed og økonomi

Planen for det nye Lalandia er, at anvende det 7-9 grader kolde drikkevand i en varmepumpe til at varme vandet i det tropiske badeland og samtidig sikre, at gæsterne kan holde varmen i aktivitetscenteret i det i alt 10.000 kvm. store forlystelsescenter.

Ringkøbing-Skjern Forsyning er selv kommet på idéen med løsningen, mens Sweco står for at bestykke anlægget og foretage beregningerne forbundet med at realisere løsningen.

Nytænkende løsning

Ved at køle drikkevandet ned til ca. 3 grader udvindes energi – op til 1,1 megawatt – som ved hjælp af en varmepumpe kan varme vandet op til de 65 grader, som Lalandia har behov for til at lave varme, varmt vand og holde temperaturen højt i badelandet.

Varmepumpen forventes at kunne dække størstedelen af varmebehovet i badelandet. I spidsbelastningsperioder kommer supplerende varme fra akkumuleringstanke og en gaskedel, der fyrer med naturgas.

Det er en nytænkende varmeløsning, som betyder, at energien fra drikkevandet kommer til at varme hele det nye Lalandia op – så gæsterne kan se frem til en mere bæredygtig tur i vandet.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.