0 af 0 for ""

Sweco Energi søger en fagligt stærk profil indenfor projektering af fjernvarme der afspejler fremtidens energisystemer

Ansøgningsfrist

2023-05-31

Jobtitel

Senior Ingeniør

Lokation

København, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Birkerød

Har du lyst til at arbejde med den grønne omstilling og være med til at forme Sweco’s hastigt voksende energiforretning, så er du måske vores næste kollega.

Med vores tværfaglige miljø, kan du nemt byde ind med din viden når vi skal udfordre, hvad der kan lade sig gøre inden for en bred pallette af energiinfrastruktur – og vi er ivrige efter at få dine inputs med.

“I Sweco har vi et godt fundament indenfor energi, vi ambitiøse og det er afspejlet i vores vækststrategi som indebærer en firedobling af energiforretningen frem mod 2025. Vi er samtidig i en utrolig spændende fase hvor nye kollegaer kan slutte sig til os og være med til at sætte det som bliver de store aftryk i udviklingen af vores forretning. Som leder vægter jeg at man i denne rolle tager nogle af de faglige tøjler og eksekverer på vores eksisterende fjernvarmeprojekter. Derudover er løsningsorienteret og skubber på vores tekniske udvikling, så bl.a. mulighederne indenfor fjernkøling, 4. og 5. generationsfjernvarme og termonet kan forfølges i endnu højere grad” fortæller din nye leder Martin Jespersen

Vi søger en Senior Ingeniør til projektering af fjernvarme

For at fremskynde udfasningen af naturgas til opvarmning har næsten 500.000 ejendomme i naturgasforsynede områder modtaget et brev om at de kan forvente at blive tilkoblet fjernvarme. Dermed er scenen sat for en gennemgribende udbygning af fjernvarmenettet.

Sweco Energi understøtter allerede dag denne udfasning og omstilling gennem et væld af spændende projekter på fjernvarmeområdet, f.eks. implementering af fjernvarme i Norfors’ forsyningsområde og screening af potentialet for fjernvarme for over 30 kommuner i hele landet.

Udover traditionel fjernvarme, driver bl.a. det øget fokus på udbredelse af fjernvarme og energieffektivisering en stigende interesse og efterspørgsel på 4. og 5. generationsfjernvarme, fjernkøling- og overskudsvarmeløsninger.

Sweco Energi søger en fagligt stærk profil der kan være med til at drive vores fagspor indenfor projektering af fjernvarme. I denne rolle får du en stor indflydelse på områdets faglige udvikling over de kommende år – både for at supportere eksisterende og nye ledningssystemer og -typer.

I Sweco lægger vi vægt på at være bredt og lokalt tilstede i Danmark. Den konkrete stilling kan bestrides fra vores kontor i enten Ørestad, Birkerød, Esbjerg, Kolding eller Aarhus.

Udover vores tilstedeværelse i Danmark, søger vi også at trække på vores kollegaer i resten af Europa for faglig sparring på fjernvarmeområdet og i projekteksekveringen.

Dine arbejdsopgaver

Som Senior Ingeniør vil du blive ansvarlig for:

 • Selvstændigt forestå projektering og tekniske specifikation på fjernvarmenet – på transmissions- og distributionsniveau.
 • Fagledelse på udarbejdelse udbudsmateriale – i samarbejde med øvrige fagdiscipliner på tværfaglige fjernvarmeprojekter herunder f.eks. bæredygtighed – og foretage kvalitative vurderinger og indstillinger til bygherre på modtagne bud.
 • Bidrage til afdelingens faglige udvikling og adaption af nye designprincipper og kompetencer, herunder også udvikling, indkøb og implementer af nye beregningsværktøjer.
 • Tilsikre en grundig overdragelse af projekter fra energiplanlægningsfasen og senere videreoverdragelse til byggeledelse, og senere projektopfølgning ifm. udførelse, med mulighed for fagtilsyn.
 • Understøtte den faglige udvikling af yngre kollegaer og tilsikre at de leverer projekter til rette kvalitet gennem mentoring, afklaring af kriterier for succes, forbedring af processer og gennem kvalitetssikring.
 • Drive et effektivt samarbejde med Sweco Energi’s medarbejdere i Polen ifm. projekteringen både hvad angår udførelse af beregninger og udarbejdelse af dokumentation.

Derudover med mulighed for at varetage den overordnede projektledelse.

Om dig

Du har skarpe kommunikations- og samarbejdsevner, som du forstår at gøre brug af over for både kunder, samarbejdspartnere og kolleger. Du finder glæde i at arbejde i et miljø, hvor der er tempo og masser af skiftende arbejdsopgaver.  Du er proaktivt opsøgende og tør bevæge dig udenfor primær kompetence på forsvarlig vis.

Derudover forestiller vi os, at du:

 • Har en kandidatuddannelse som maskin-, bygnings- eller konstruktionsingeniør eller er uddannet maskinmester.
 • Har solid erfaring (>6år) med projektering af fjernvarmeledninger med tilhørende komponenter, derunder forståelse for ledningernes integration på mod- og aftagssiden. Erfaring med fjernvarme produktionsanlæg og/eller 4. og 5. generations fjernvarme er et plus.
 • Erfaring med standarder: DS/EN 13941-1 og -2, dertil erfaring med hydraulisk simulering i Termis. Erfaring med hydraulisk simulering i Danfoss Leanheat er et plus.
 • Erfaring med AB18 og ABR18 aftalevilkår
 • Erfaring med korrosionsmekanismer, svejseteknikker og ibrugtagning er et plus.
 • Erfaring med at lede projekteringsteams på optil 10 personer er et plus.

Kan du se dig selv som en del af Sweco?

Så skynd dig at sende os din ansøgning og CV på linket forneden. Vi inviterer til samtaler løbende, så sørg for at ansøge hurtigst muligt.

Har du spørgsmål til jobbet, så er du meget velkommen til at kontakte Afdelingschef Martin Jespersen på mail: martin.jespersen@sweco.dk eller tlf. nr.: 27 14 28 77

Transforming Society Together

 Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørvirksomhed. Vi planlægger og designer fremtidens byer og samfund. Sammen med vores kunder skaber vores arkitekter, ingeniører og andre specialister løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtigt.

Hos Sweco i Danmark får du 1.500 kolleger. I Europa er vi i alt 20.000 eksperter, der hvert år løser opgaver i 70 lande over hele kloden.

Martin Jespersen

Afdelingschef / Energi

Vil du vide mere om en
karriere i Sweco?

Udfyld vores kontaktformular og send os dine spørgsmål, så kontakter vi dig.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap