Vores tilgang
Arkitektonisk værdiskabelse
Som arkitektrådgiver er det vores hovedopgave at sikre kvalitet i vores fysiske, byggede omgivelser.
Et eksempel på kvalitet, der hæver sig over materialevalg og projektøkonomi, er ’stedslighed’; for bygninger hjælper os til at adskille et sted fra et andet. Bygninger giver identitet til et sted, og gennem identeten skaber arkitekturen værdi til selvsamme sted.
Vores arkitekter, konstruktører og specialister forstår vigtigheden i at undersøge og forstå stedet og præmisserne for at tilføje noget der forstærker stedets iboende kvaliteter. Gennem arkitektur skaber vi værdi til vores byer og samfund; skoler, boliger, byrum og erhverv, og når vi omdanner og transformerer, er det altid med udgangspunkt i de iboende kvaliteter og med blik for bevaring og levetidsforlængelse.
Vi tager ansvar for den samlede rådgivning
I Sweco tror vi på, at tæt samarbejde mellem arkitekter, ingeniører og andre eksperter er nøglen til at skabe de bedst mulige projekter. Vi er 2.000 kolleger fordelt på 17 lokale kontorer rundt om i landet, og mange steder sidder vi og arbejder sammen på tværs af mange fagligheder. Vores lokale tilstedeværelse giver mulighed for at levere tværfaglig rådgivning tilpasset lokale forhold og behov.
Vi samler alle vores kompetencer i én samlet rådgivning, når vi vurderer, at det giver kunden den bedste løsning. Vi tager ansvar for hele rådgivningsprocessen og inddrager undervejs de nødvendige specialister, så vi skaber fremdrift og størst mulig værdi i det konkrete projekt.
Byggeriets stigende kompleksitet og udviklingen af vores byer og samfund kræver både bredde og dybde i rådgivningen. Derfor kombinerer vi vores viden og erfaring på tværs af fagområder for at sikre, at vores rådgivning tager højde for helheden og dermed skaber størst mulig værdi, når vi planlægger og designer fremtidens bygninger, byer, kystområder, infrastruktur og samfund. Læs mere her
Langtidsholdbar og fremtidssikret arkitektur
Som arkitekter er det vores opgave at skabe langtidsholdbar og fremtidssikret arkitektur. Som rådgiver er det vores ansvar at bidrage til en positiv udvikling i byggebranchen. Vi tager aktivt stilling til hvordan vores byer og bygninger designes, opføres og bruges.
Med afsæt i vores kompetencer og specialistviden – og med udgangspunkt i bygherres interesser og byggeriets funktion – rådgiver vi om, hvordan man sikrer bæredygtige løsninger i arkitekturen, enten gennem levetidsforlængelse af den eksisterende bygningsmasse eller når vi skaber ny arkitektur med bæredygtige materialer og den lange levetid for øje. På den måde skaber vi værdi for vores kunder og deres slutbrugere i form af bl.a. forbedret arbejdsmiljø, indeklima, totaløkonomi, salgsværdi og driftsudgifter, når byggeriet står færdigt.
Vi hjælper vores bygherrer med at implementere bæredygtighed på flere niveauer i både planlægnings- og udførelsesfasen. Læs mere her
Sketchbook som fælles designmetode
Med Sketchbook-metoden som en fælles designmetode på tværs af fagområder og segmenter, sikrer vi arkitektonisk værdiskabelse i jeres projekter.
- Løsninger, der er gennemtænkt, koordineret og kvalitetssikret på tværs af alle fag
- Høj projektkvalitet, da vi har fokus på opgaven fremfor indbyrdes faggrænser
- Ingen grænseflader mellem faggrupper: Vi fokuserer på opgaven og sikre fremdrift
Metoden opsamler viden kontinuerligt i vores udviklingsforløb – både når vi udfører research, skitserer og når vi faciliterer processer for vores kunder. Ved at samle grundlag, data, beslutninger, skitser, diagrammer osv. samme sted, kan alle, der deltager i processen, hurtigt få overblik over de beslutninger der er truffet, så alle arbejder i samme retning. SketchBook er organiseret i tre faser: Define, Design og Deliver
Define er processen, hvor projektets grundlag og værdier defineres. En grundig screening danner basis for resten af projektet. I den indledende tværfaglige screeningproces afdækker vi projektets potentialer og risici i god tid inden vi starter designprocessen. På den måde bliver projektets iboende benspænd et solidt grundlag og et kreativt brændstof for den efterfølgende designproces.
Design er processen, hvor projekte udvikles og undersøges. Der stilles hele vejen spørgsmål til det hovedgreb, der lever op til vores ambition. Det er en kreativ og eksperimenterende produktion af koncepter, der understøtter virkemidler og beskriver værdierne, som blev defineret i analysen af grundlaget. Designfasen er præget af nysgerrighed og undersøgelser, så hovedgrebet er kvalificeret og udviklet til at gå videre til den endelige færdiggørelse. Her arbejdes der med pin-ups, hvor fælles dialog og vidensdeling øger den arkitektoniske værdi og styrker projektets historiefortælling.
Designloop opstår i flere processer; både på projektniveau og opgaveniveau, og er en metode til at sikre, at vores koncepter er gennemarbejdede og testet, så vores hovedgreber stærkt og dermed sikrer en høj arkitektonisk kvalitet.
Deliver er processen, hvor vi realiserer og forælder vores hovedgreb og efterfølgende formidler projektet internt og eksternt.