0 af 0 for ""

Vindmøller

Silkeborg Kommune

EMDB-modul Spatial Suite i Silkeborg Kommune 

EMDB-modul i Spatial Suite giver overblik og letter sagsbehandlingen i Silkeborg Kommune

For at lette sagsbehandlingen i forbindelse med lokalplaner, høringer og enkeltstående opslag har Silkeborg Kommune stor gavn af at kunne tilgå ejendoms- og miljødata i deres WebGIS-system Spatial Suite. GIS- og Geodataspecialist i Informatik i Silkeborg Kommune, Tina Dyhr fortæller, at den geografiske indgang via kortet giver et super overblik for den enkelte sagsbehandler.

”Du får et godt overblik i kortet, og den geografiske indgang gør det nemt at få adgang til borgernes oplysninger. Sagsbehandlerne bruger kortet til mange andre ting, så det er en stor fordel, at også dette modul er integreret i Spatial Suite,” forklarer Tina Dyhr.

Hos Silkeborg Kommune har alle godt 150 medarbejdere i Teknik & Miljø adgang til kortet og modulet. Dertil kommer godt 50 medarbejdere i ejendomsafdelingen, Vej & Park m.fl.

”Værktøjet bliver brugt enormt meget i det daglige. Det sparer sagsbehandlerne tid, når han eller hun skal foretage enkeltstående ejeropslag eller lave en høringsliste. De får lynhurtigt et præcist overblik over, hvilke borgere, der er berørt i sagen og dermed skal kontaktes. Det ville være meget tungt, hvis de skulle slå op i et register i stedet.”

Spatial Suite trækker på databaserne LOIS fra LIFA og Cognito fra KMD. Da GDPR-forordningen trådte i kraft skulle Spatial Suite derfor tage højde for korrekt håndtering af data fra de to databaser:

”Sweco er en god samarbejdspartner, der løser de udfordringer, der opstår undervejs. F.eks. fik de hurtigt løst GDPR-problematikken, så vi sikrede os, at vi også på dette område overholdt lovgivningen om behandling af personfølsomme data,” slutter Tina.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.