0 af 0 for ""

Møllebakken i Helsinge

Helsinge

Møllebakken

Videreudvikling af bymidten med 113 almene boliger

Møllebakken i Helsinge er en videreudvikling af bymidten hvor vi i et greb binder de to uforløste hovedgader sammen i et loop og derved skaber et sammenhængende byrum. Projektet er udviklet for Boligkontoret Danmark og Boligselskabet Nordsjælland og består af 113 almene boliger, med fælleshus samt en privat del.

Lokation
Helsinge, Gribskov kommune
Bygherre
Boligselskabet Nordsjælland v/ Boligkontoret Danmark
Ydelser
Arkitektrådgivning (masterplan, lokalplan, byggeprogram og dispositionsforslag)
Areal
10.000 m² almen, 4.000 m² privatog 300 m² fælleshus
Samarbejdspartnere
Thing & Brandt Landskab
Status
Realiseret, 2021
Møllebakken i Helsinge
Gavl, Møllebakken i Helsinge

Fælleshus skaber nye forbindelser

Bebyggelsen består af 4 urbane gårde som består af dels etageboliger og af dels rækkehuse. 2 af de 4 gårde er rene almene boliger og 2 af de 4 gårde er en blanding af almene og private – dette er gjort bevidst for at skabe en mangfoldig og blandet beboersammensætning. Projektet genanvender det gamle kunstværksted som nyt fælleshus for bebyggelsen og skaber en ny forbindelse på tværs af byen mod rådhuset.

Projektet består af bebyggelser, der tilføjer en mere bymæssig karakter til området og på enkel vis formidler overgangen mellem tæt by mod øst og boligkvarter mod vest. De nye bebyggelser inviterer til fællesskab, men giver alligevel plads til, at man kan være sig selv. Der er arbejdet med gradvise overgange fra det offentlige rum til det private rum, hvilket sikrer overskuelighed for både beboere og besøgende.

Bakken

Det særlige landskab med det kuperede terræn, har vi bearbejdet, så der sikres tilgængelighed over alt uden at miste det helt særlige ved området, nemlig bakken – som vi i øvrigt også bruger aktivt i arbejdet med bæredygtighed, hvor vi tager afsæt i stedets særlige muligheder og kvaliteter for at finde de tiltag, der giver mest mærkbar værdi nu og i fremtiden.

Huse, Møllebakken i Helsinge
Detalje, Møllebakken i Helsinge

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Copy link
Powered by Social Snap