0 af 0 for ""

Rudersdal Kommune

Minimaps i Rudersdal Kommune

Kortmodul skaber stor værdi for borgerne i Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune har gennem flere år benyttet sig af modulet Minimap i Swecos WebGIS-løsning Spatial Suite. Modulet giver mulighed for at præsentere borgerne for funktioner, lokationer, services og rekreative muligheder i kommunen via små overskuelige kort på hjemmesiden, som borgerne nemt kan orientere sig i.

Ifølge kommunikationsmedarbejder i Rudersdal Kommune Karen Liisborg Leschly giver det stor værdi for borgerne, at de kan tilgå informationer via kort frem for via tekst eller lange lister med informationer.

”Vi bruger i stor udstrækning Minimap til at give borgerne overskuelig adgang til funktioner på et kort. Fx hvilket skoledistrikt tilhører jeg, hvor ligger dagplejere, tandlæger, legepladser og løberuter,” forklarer Karen Liisborg Leschly. ”Det er også muligt for borgeren at indtaste sin adresse og få præsenteret hvilke kommunale funktioner og services, der er i nærområdet. Det kan fx være den nærmeste genbrugsplads eller børnehave. Netop den funktion er borgerne rigtigt glade for.”

Overskuelige kort

”Mit generelle indtryk er, at borgerne er meget tilfredse med kortene, fordi de kun viser de informationer, den enkelte borger har brug for, og derfor er overskuelige og brugervenlige,” siger Karen.

Karen fremhæver, at moduler er let at bruge og opdatere, da de selv løbende kan berige kortet med nye data, fx hvis kommunen har etableret en ny legeplads.

”Vi havde selvfølgelig nogle tilpasninger til vores design, men ellers var det nemt at komme i gang. Vi brugte lidt tid på at forstå, hvad et kort kan og finde ud af, hvornår tekst er bedst, og hvornår kort er bedst. Vi skulle lære værdien af et kort – men den er stor!” konkluderer Karen.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.