0 af 0 for ""

Aalborg by

Aalborg

Ledningsregistrering for Aalborg Forsyning

Efter en markedsafdækning valgte Aalborg Forsyning i 2021 Sweco til at varetage forsyningens ledningsforespørgsler digitalt i overensstemmelse med loven om LER 2.0.

Lokation
Aalborg
År
2021
Kunde
Aalborg Forsyning
Ydelser
Ledningsregistrering

”Vi indbød fire forskellige selskaber til at byde på opgaven, og det faldt sådan ud, at vi med Sweco oplevede, at vi fik mest værdi for pengene,” forklarer Bruno Alexander Højrizi, der er afsnitsleder hos Aalborg Forsyning.

Udgangspunktet for Aalborg Forsyning var en kørende løsning til automatisk håndtering af LER tegningsudlevering. Den eksisterende tegningsudleveringsløsning var desværre ikke umiddelbart LER 2.0 kompatibel, så Aalborg Forsyning skulle finde et alternativ.

Markant vækst i graveforespørgsler

Forsyningen har de seneste år oplevet en markant vækst i antallet af forespørgsler foranlediget af øget byggeaktivitet og den grønne omstilling. I 2021 fik forsyningen 8.827 forespørgsler, som vedrørte de seks forsyningsarter, Aalborg Forsyning ejer. De mange forespørgsler gav anledning til 33.197 udleveringer, som Sweco nu håndterer vha. løsningen LER Dataservice.

”Med Sweco er vores processer blevet yderligere digitaliseret og automatiseret. Vi overholder LER 2.0 loven og har den nødvendige software til, at digitale tegningerne bliver udleveret i korrekt format og med de svartider, som kræves i henhold til LER 2.0 loven.

”Vi er meget tilfredse med løsningen. Den tekniske del af servicen fungerer fint, og vi får at vide, hvis der er noget galt. Sweco fungerer som vores driftscenter og håndterer eventuelle problemer på vegne af os. Vi oplever også, at Sweco har en fin kontakt med Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,” fortæller Bruno.

”Swecos løsning passer fint ind i vores it-setup. Det er løst koblede systemer, så vi kan nemt få enderne til at hænge sammen. Det er en fleksibel måde at gøre det på,” mener Bruno, der også fremhæver det gode samarbejde:

”Vi har et tillidsbaseret samarbejde med fokus på at finde gode løsninger i fællesskab. Det gælder også i forhold til ønsker om nye funktioner i fremtiden, hvor jeg fornemmer stor velvilje fra Swecos side,” slutter han.

Fordelene ved Swecos ledningsregistrering

Udviklet til LER2 og ledningsejeres behov

Skræddersyet til enkle netværk

Enkel at bruge

Fleksibel uden at miste forbindelsen til LER

Virker i QGIS, Esri og Spatial Suite

Passer til Swecos LERDataService

Prisbillig

Fremtidssikret

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.