0 af 0 for ""

Kolding Stadion visualisering

Kolding

Kolding Stadion

Vi tegner Kolding IFs fremtidige stadion

I generationer har området huset Kolding Stadion og Kolding IF. Den ikoniske trætribune blev bygget i 1931, mens den nuværende hovedtribune stammer fra starten af 1970’erne. Gennem tiderne har koldingensere besøgt stadion til unikke fodboldoplevelser.

Lokation
Kolding
Bygherre
Kolding IF
År
Igangværende planlægning
Areal
10.000 tilskuere
Kolding Stadion indgang
Rendering af tilskuere på Kolding Stadion

Stadionet har skullet sikre klubben sportslig succes og bringe stolthed over byen. Sådan er det stadigvæk for Kolding IF, der netop har løftet sløret for de første visualiseringer af byens fremtidige stadion – tegnet af Sweco Architects. Koldings nye stadion flugter med de nyeste standarder. Hele 10.000 tilskuere vil kunne samles om byens fodboldhold fordelt på stå- og siddepladser samt store loungeområder, hvor der bliver plads til at bespise 800-900 gæster.

Indbydende arkitektonisk perle

Udover en harmonisk og elegant facade skal Koldings nye stadion invitere indenfor med sit transparente udtryk. Funktionalitet er i højsædet, hvor samtlige tilskuere er sikret perfekt udsyn over hele grønsværen uanset placering.

Stadionets løftede placering og aflukkede tribuner skal skabe en arena-lignende stemning, hvor tilskuerne kan følge slagets gang på banen på tætteste hold.

Flerfunktionelt kultur-hotspot

Fodbold er fællesskab, men fællesskab rummer mere end blot fodbold. Derfor er der med stadionfacadens perforerede elementer skabt en ideel lydkulisse til koncerter og andre kulturelle arrangementer, der kræver de perfekte omgivelser og beliggenhed. Det nyanlagte hybridgræs, der har været en del af stadionarbejdets første fase, kan løftes af, hvorefter et nyt underlag kan monteres til andre events end fodbold.

Stadionbyggeriets start- og slutdato er endnu ikke fastsat. Lokalplansarbejdet vil foregå over de kommende 8-9 måneder, mens der arbejdes på at få den endelige finansieringsløsning for de etapeopdelte stadionbyggerier på plads.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.