0 af 0 for ""

DFDS nyt domicil i Nordhavn

København

DFDS Domicil

Bygherrerådgiver på DFDS’ nye kontordomicil i Nordhavn

DFDS’ nye domicil på Marmormolen i Nordhavn er udformet som et langt hus, der bugter sig langs kajen på Marmormolen. Byggeriet måler 12.500 m2 og er kun 18 meter bredt og 7 etager højt. Det adskiller sig fra de mere klassiske atrium orienterede domiciler, da grunden indbød til en anden udformning.

De nederste etager, hvoraf halvanden dæk er gravet ned i jorden, indeholder parkeringsmuligheder. Halvanden etage over jorden er der foyer og ankomst. Fra tredje til femte etage er der kontorfaciliteter og på sjette etage er der både køkken, auditorium og en terrasse hvorfra der er udsigt over vandet. På syvende etage er der mødefaciliteter og på allerøverste etage er teknik.

Sweco har været tilknyttet projektet som bygherrerådgiver for Pension Danmark siden projektets start i 2018.

Årets Kontorbyggeri 2023

Der er for alvor tale om et byggeri, der integrerer sin beliggenhed og sin brugers identitet. Byggeriet er overordentligt vellykket, fint placeret og med et tydeligt visuelt udtryk,” lyder det bl.a. fra fagjuryen, der også fremhæver den bygningsmæssige genialitet i form af et hus, der i helt sjælden grad fortæller historien om det selskab, der er bag murene.

Læs mere her

Lokation
København
År
2021
Bygherre
Pension Danmark
Areal
12.500 m²
Rådgiverrolle
Bygherrerådgiver
Samarbejdspartnere
NCC Danmark og PLH Arkitekter
Fotokreditering
PLH Arkitekter og Søren Aagaard
DFDS domicil - facade
DFDS domicil - interiør
DFDS domicil - trappe

Domicil skræddersyet til DFDS

Med den flotte placering på kajen overfor rederiets egen færgeterminal og med udsigt til Oslobådens ind- og udsejling er domicilet som skræddersyet til rederiet DFDS. Terminologien fra DFDS’ egen verden er overført til domicilets design og funktioner, og det ikoniske signaturbyggeri understøtter DFDS-kulturen og underbygger den maritime identitet. Derudover fremstår det nye domicil imødekommende og som et moderne, aktivitetsbaseret arbejdsmiljø for de mere end 550 medarbejdere.

Domicilejendommen på Marmormolen er et fleksibelt byggeri og omfatter stueetage til 5. sal samt kælder med parkering. Det er PLH Arkitekter der står bag bygningens design og udformning, der henter sin inspiration fra cruiseskibets strømlinede opbygning både inde og ude.

Projektet har opnået DGNB Guld.

Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.