0 af 0 for ""

Projektchef / senior projektleder til anlægsprojekter ifm. udbygningen af fjernvarme

Ansøgningsfrist

2024-06-30

Jobtitel

Projektleder

Lokation

København og Birkerød

Vil du være en del af et stærkt fagligt miljø, hvor du får mulighed for at arbejde med den grønne omstilling og være med til at forme Swecos hastigt voksende energiforretning? Så er du måske den projektleder, med erfaring i planlægning og ledelse af projekter, vi søger.

Med vores tværfaglige miljø kan du nemt byde ind med din viden, når vi skal udfordre hvad der kan lade sig gøre inden for en bred pallette af energiinfrastruktur – og vi er ivrige efter at få dine input med.

“I Sweco har vi et godt fundament indenfor energi, vi er ambitiøse, og det er afspejlet i vores vækststrategi, som indebærer en tredobling af energiforretningen frem mod 2026. Vi er samtidig i en utrolig spændende fase, hvor nye kollegaer kan slutte sig til os og være med til at sætte det som bliver de store aftryk i udviklingen af vores forretning. Som leder vægter jeg, at man i denne rolle hjælper vores kunder med at sikre de får leveret et tidssvarende fjernvarmenet til den aftalte kvalitet og tid. Derudover hjælper til at anlæggene overdrages til driftsorganisationen på tilfredsstillende vis” fortæller din nye leder Martin Grundtvig

Vi søger en Projektleder til udførelse af fjernvarmeprojekter

Sweco Energi understøtter allerede i dag udfasningen af naturgas til opvarmning og omstilling gennem et væld af spændende projekter på bl.a. fjernvarmeområdet, f.eks. implementering af fjernvarme i København, Dragør, Vallensbæk, Albertslund og flere nordsjællandske kommuner og screening af potentialet for fjernvarme for over 30 kommuner i hele landet. I 2023 alene kom der 40.000 flere fjernvarmeforbrugere i Danmark.

Sweco Energi søger en tværfaglig profil, som med solid projekt- og anlægserfaring kan lede alle typer projekter, og med personlig gennemslagskraft, samt gode samarbejdsevner sætte retningen på projekter og gennemføre forhandlingsforløb med entreprenører.

Sweco har en bred portefølje af projekter på anlægsområdet, fra mindre fortætningsopgaver i eksisterende fjernvarmeområder til anlægsprojekter der omfatter nyetablering af et større forsyningsområde – dermed er der mulighed for med tiden at veksle opgaver på fjernvarmeområdet med andre anlægsprojekter.

Den konkrete stilling kan bestrides fra vores kontor i enten Birkerød eller Ørestad.

Dine arbejdsopgaver

Som projektleder vil du få ansvaret for at lede projektteams i afdelingen og på tværs af Sweco og fagområder. Dit hovedfokus vil være planlægning og ledelse af hele projekter eller dele af større tværfaglige infrastrukturprojekter samt at forestå koordineringen og kommunikationen med interessenter og bygherrer.

Dine evner til at håndtere projektets interne og eksterne interessenter er afgørende for et succesfuldt projektforløb. Dine primære opgaver kommer til at være:

 • Daglige ledelse af projektet og projektteamet inden for rammerne af aftalte tid, økonomi og mandat
 • Medvirke til at skabe gode samarbejdsmiljøer på projektet og i projektteamet
 • Udarbejde tilbuds- og udbudsmateriale
 • At bidrage til retning for den faglige udvikling
 • At sikre inddragelse af specialistviden i projekterne gennem inddragelse af kollegaer fra Sweco i nødvendigt omfang eller andre interessenter
 • Ændrings- og kontrakthåndtering
 • Koordinering af tilsyn og projektopfølgning
 • Økonomistyring herunder udarbejdelse af budgetopfølgning, byggeregnskab og rapportering
 • Tidsstyring herunder analyser af tidsplaner
 • Håndtering af projektets interessenter i større eller mindre omfang afhængigt af projektet
 • Pleje af eksisterende kunderelationer samt etablering nye relationer

Om dig

Du har skarpe kommunikations- og samarbejdsevner, som du forstår at gøre brug af over for både kunder, samarbejdspartnere og kolleger. Du finder glæde i at arbejde i et miljø, hvor der er tempo og skiftende arbejdsopgaver – med en tidsplan der ofte er drevet af den overordnet anlægsplan, inden for hvilke du og teamet skal lykkedes.  Du er proaktivt opsøgende og tør bevæge dig udenfor primær kompetence på forsvarlig vis.

Derudover forestiller vi os, at du:

 • Er en projektleder som kan lede alle typer projekter, uanset størrelse, branche eller kompleksitet
 • Er uddannet som ingeniør, bygningskonstruktør eller tilsvarende – gerne suppleret med meritter indenfor byggeledelse og/eller økonomisk uddannelse. Du kan dog også have en anden uddannelsesmæssig baggrund kombineret med god erfaring fra lignende stilling
 • Har minimum 8 års erfaring med styring af mellemstore og større projekter. Erfaring fra forskellige dele af forsyningssektoren og anlægsområdet er et plus, ligesom erfaring fra forskellige dele af værdikæden: bygherre, rådgiver, entreprenør også er et plus
 • Har erfaring med anlægsbranchens aftalevilkår og regler, herunder AB92/18 og arbejdsmiljølovgivningen

Kan du se dig selv som en del af Sweco?

Så skynd dig at sende os dit CV og andre relevante dokumenter på linket forneden. Vi inviterer til samtaler løbende, så sørg for at ansøge hurtigst muligt og senest d. 30. juni 2024

Har du spørgsmål til jobbet, så er du meget velkommen til at kontakte Chef for Projekter Øst i Energi, Martin Grundtvig på mail: martin.grundtvig@sweco.dk eller tlf. nr.: 22 10 42 42

Transforming Society Together

Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørvirksomhed. Vi planlægger og designer fremtidens byer og samfund. Sammen med vores kunder skaber vores arkitekter, ingeniører og andre eksperter løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtigt.

Hos Sweco i Danmark får du 1.900 kolleger. I Europa er vi i alt 22.000 eksperter, der hvert år løser opgaver i 70 lande over hele kloden.

Vil du vide mere om en
karriere i Sweco?

Udfyld vores kontaktformular og send os dine spørgsmål, så kontakter vi dig.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Share via
Copy link