0 af 0 for ""

Sweco HQ atrium

Bæredygtighed

Sweco Danmarks klimamål

I Sweco arbejder vi med vores påvirkning af miljø og klima i driften af vores egen virksomhed. Vi har blandt andet sat et mål om at være CO2-neutrale senest i 2040, hvilket kun bliver muligt at nå, hvis vi internt tager nogen konkrete valg i forbindelse med drift af vores bygninger, kontor og kantine samt rejser og firmabilsaftaler.

Vores interne klimamål er:

Vi vil være 100 % CO2-neutrale og opnå komplet klimaneutralitet senest i 2040

Allerede frem mod 2030 vil vi opnå en CO2-reduktion på 60 %

Til sammenligning er den politiske ambition i Danmark at nå CO2-neutralitet inden 2050. Den ønskede CO2-reduktion i perioden 2020-2030 i den nationale plan er 56%. Dermed bidrager Sweco positivt til den grønne omstilling i Danmark.

Siden 2017 har vi i Sweco Danmark opnået betydelige reduktioner i vores CO2-udledning; vores hovedkontor i Ørestad er DGNB Guld-certificeret. Vi bruger udelukkende certificeret grøn elektricitet fra vindkraft på alle vores kontorer, og vi har afskaffet vand i plastikflasker på alle kontorer for at nævne nogle få udvalgte indsatser.

Første klimaregnskab blev præsenteret i 2021

I januar 2021 afleverede Danmark sammen med alle Sweco-landene det første klimaregnskab, som vil indgå i Sweco-koncernens årsrapport. Arbejdet med klimaregnskabet for 2020 har øget vores indsigt i, hvor det har den største klimaeffekt at sætte ind. Handlingsplaner for at nå klimamålene år for år er sammen med vores interne initiativer det, der skal sikre, at Sweco Danmark bliver 100 % klimaneutral i løbet af de næste 20 år.

Vivi Vejen

Vivi Vejen

Chefsekretær