0 af 0 for ""

Sweco HQ atrium

Bæredygtighed

Sweco Danmarks klimamål

I Sweco hjælper vi hver dag vores kunder med at designe fremtidens bæredygtige byer og samfund, men vi har også bæredygtighed på agendaen, når det gælder driften af vores egen virksomhed. Derfor har vi sat ambitiøse mål for intern bæredygtighed og tager bæredygtige valg blandt andet, når det gælder vores bygninger, kontor – og kantinedrift, rejser og firmabilsaftaler. Vores interne klimamål er:

– Vi vil være 100% CO2-neutrale og opnå komplet klimaneutralitet senest i 2040
– Allerede frem mod 2030 vil vi opnå en CO2-reduktion på 60 %

Til sammenligning er den politiske ambition i Danmark at nå CO2-neutralitet inden 2050, og den ønskede CO2-reduktion i perioden 2020-2030 i den nationale plan er 56%. Dermed bidrager Sweco positivt som klimafrontløber til den grønne omstilling i Danmark.

Siden 2017 har Sweco Danmark opnået betydelige reduktioner i vores CO2-udledning; vores hovedkontor i Ørestad er DGNB Guld-certificeret. Vi bruger udelukkende certificeret grøn elektricitet fra vindkraft på alle vores kontorer, og vi har afskaffet vand i plastikflasker på alle kontorer for blot at nævne udvalgte indsatser.

Første klimaregnskab præsenteres i 2021

I januar 2021 afleverede Danmark sammen med alle Sweco-landene det første klimaregnskab, som vil indgå i Sweco-koncernens årsrapport. Arbejdet med klimaregnskabet for 2020 har øget vores indsigt i, hvor det giver største klimaeffekt at sætte ind. Handlingsplaner for at nå klimamålene år for år er sammen med vores interne bæredygtighedsinitiativer det, der skal sikre, at Sweco Danmark bliver 100% klimaneutral i løbet af de næste 20 år.

Vivi Vejen

Vivi Vejen

Chefsekretær