0 af 0 for ""

ATP-huset

København

Indretning af ATP Ejendomme nye hovedkontor

Genanvendelse af materialer og interiør ved totalrenovering at ATP Ejendommes nye domicil

Totalrenoveringen af ATP Ejendommes nye hovedkontor på hjørnet af Hammerichsgade og H.C. Andersens Boulevard i København har stået på det seneste år. Formålet har været at transformere lejemålet på 2. sal til en moderne arbejdsplads, som følger ATP Ejendommes egne visioner for fremtidens kontorer, og hvor materialer og interiør i stor stil er genanvendt fra andre lejemål.

”Til opgaven allierede vi os med Sweco, som deler vores visioner for at indrette arbejdspladser, så de matcher til en fremtid, som stiller høje krav til samarbejde og videndeling. Ideen med udformningen af kontoret er, at vi skaber fleksible og moderne fysiske rammer, som giver os et inspirerende, behageligt og imødekommende kontormiljø, hvor man har lyst til at være,” Martin Vang Hansen, CEO i ATP Ejendomme

Lokation
København
År
2023
Bygherre
ATP Ejendomme
Areal
2.500 m2, 120 medarbejdere
Ydelser
Arkitektrådgivning (Spaceplanning & Indretning)
ATP-huset
ATP-huset

Genanvendelse som fundament

I tæt samarbejde med ATP Ejendomme har Swecos Spaceplanning team transformeret og indrettet de 2.500 m2 med bæredygtige løsninger uden at gå på kompromis med kvalitet, stoflighed og stemninger. Her har vi bl.a. omdannet og genbrugt eksisterende møbler og træ til at lave specialinventar, bevidst valg af møbler der kan genanvendes, repareres og adskilles og endelige fokus på at synliggøre og fremhæve bygningens eksisterende kvaliteter.

”Udover at udtrykke ATP Ejendommes DNA i indretningen, har ambitionen været at finde ind til bygningens sjæl. Derfor har vi sandblæst hele etagen, så de rå elementer som fx søjlerne og loftet træder tydeligt frem. Med genanvendelse af gulv, inventar og møbler fra ATP Ejendommes tidligere domicil og andre lejemål har vi både taget et ressourcehensyn og lidt af historien med,” siger Mette Gravergaard fra Sweco.

ATP-huset
ATP-huset
ATP-huset

Fra gulvplanker på Vibenshus til interiør – Massive Dinesen gulvplanker fra ATP Ejendommes ejendom ved Vibenshus Runddel, hvor ejendommen 21Ø skyder op af jorden. Plankerne er renset, repareret og slebet, og har fået nyt liv som specialdesignet inventar i form af bl.a. højborde, bænke, samtalebåse, inventar i receptionsarealet og borde i mødecentret på det nye kontor.

Fra træstave på Christiansbro til gulv i mødecenter – 400 m2 massive Hørning-parketstave fra Christiansbro på Christianshavn er genanvendt som gulv i mødecentret i det nye kontor.

Møbler og inventar fra en ejendom på Langelinie Allé og fra ATP Ejendommes tidligere domicil i Møntergården genanvendes direkte.

Til vægbeklædningen på det nye kontor er der brugt gamle korkpropper blandet med kalk. Det giver et godt udtryk og fungerer effektivt akustisk. Her er også brugt kalkpuds i stedet for maling i det meste af det nye kontor.

Hvor det har været muligt, er der anvendt blokke af hempcrete af industriel hamp til forsatsvægge og rørkasser. Det erstatter bl.a. gasbeton og produceres uden brug af nogen form for kemi.

En moderne arbejdsplads der understøtter tværorganisatorisk samarbejde

En væsentlig faktor for totalrenoveringen af bygningen på Hammerichsgade 14 har været at skabe en arbejdsplads, der gør det let både at arbejde hjemmefra og på kontoret, sikre tværorganisatorisk samarbejde og at skabe en moderne arbejdsplads, som gør det attraktivt at møde ind på kontoret.

”Den nye indretning understøtter en aktivitetsbaseret arbejdsplads, så der ikke kun er arbejdspladser, men også samarbejdspladser. Indretningen skal understøtte ’det tilfældige møde’, hvor man udveksler faglig viden så vel som personlig viden og opnår større kendskab til hinanden. Det kan skabe synergier, som man i mindre grad får ved remote arbejde.”Mette Gravergaard, arkitekt og Head of Spaceplanning i Sweco

ATP-huset