0 af 0 for ""

Nørreport Station by night

Lysdesign

Belysning er afgørende for oplevelsen af rum og vores velbefindende

I Sweco arbejder vi holistisk med lyset – og integrerer dagslys og kunstig belysning som en velafbalanceret og naturlig del af den arkitektoniske helhed med mennesket i centrum. Som eksperter tilbyder vi en bred vifte af rådgivning inden for brugen af dagslys og kunstigt lys, og vi skaber i samarbejde med bl.a. bygherrer og arkitekter kreative belysningskoncepter, som vi transformerer til velfungerende, tekniske løsninger.

Swecos Lysteam består af tre lysdesignere med speciale i dagslys og kunstlys og sidder til dagligt på Swecos kontor i København.

Novo Nordisk Bagsværd
Novo Nordisk lysdesign rødt ovenlys
Østerport Station København
Østerport Station loft over rulletrapper

Lys spiller en afgørende rolle

Lys er essentielt for alle levende skabninger. Vores omgivelser kommer til syne via lyset, og lys har betydning for vores velvære, både fysiologisk og psykologisk.

Rådgivning omkring dagslys og optisk indeklima

Udnyttelsen af dagslyset er blevet væsentlig og kompleks i takt med, at byerne fortættes og energikravene skærpes. Vi har kompetencer indenfor alle former for dagslysrådgivning – fra den strategiske udnyttelse af dagslys i byudviklingsprojekter, til vurdering og beregning af optisk indeklima.

Optisk indeklima handler om at designe, beregne og dokumentere belysningsniveauer og visuel komfort, og om at lade dagslys og kunstig belysning komplementere hinanden. Menneskets døgnrytme er biologisk betinget af det rette lys (og mørke) – det er for eksempel en kvalitet at opleve dagslysets foranderlighed i rum og at anvende belysningen til at skabe variation over døgnet og året.

Rådgivning om kunstig belysning i interiør og eksteriør projekter

Sweco arbejder med arkitektonisk belysningsdesign hvor vi bruger den kunstige belysning til at styrke projektets rumlige og arkitektoniske kvaliteter. Den kunstige belysning designes og integreres på baggrund af projektets dagslysdesign og ressourcer. Vi skaber et originalt og autentisk lysdesign, der ud over at imødekomme funktionelle krav og menneskelige behov, skaber stemning og atmosfære og som understøtter bygherre og arkitekters visioner.

Byen har sin døgnrytme. I skumringen forandres de urbane rum fra at opleves i dagslys til at blive tegnet af kunstig belysning. Med lysdesign prioriteres lyset, og vi skaber stemningsfulde uderum, hvor lysdesignet bidrager til at skabe tryghed, identitet og atmosfære.

Morten Hell

Morten Hell

Afdelingschef / Acoustica / Lysdesign

Vil du vide mere om vores arbejde med lysdesign?

Send os dit spørgsmål, og vi vender tilbage til dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.