Tæt samarbejde og tidlig involvering af kommunen og driftsfolkene
I slutningen af oktober blev projektet skudt i gang med en heldagsworkshop med deltagelse af flere parter, end man normalt ser. Udover ledere fra forsyningen, deltog også Faxe Spildevands driftsfolk og repræsentanter fra Faxe Kommune. Sweco var repræsenteret med specialister i afløbs- og renseanlægsteknik, miljø, recipient og asset management samt én af Swecos eksperter i bæredygtighed og FN’s verdensmål, Camilla Hvid.
”Vi har ofte talt om, hvor grænsefladerne mellem forsyning, spildevand og kommune går. Men i dette projekt vil jeg hellere tale om samarbejdsflader. Det er meget positivt, at vi kan gribe opgaven an på en helhedsorienteret måde, og hvor vi får inddraget alle relevante parter tidligt i processen. Det skaber de optimale betingelser for en fremtidssikret løsning. Jeg er meget stolt af vores projekt og vores gode start,” siger Marianne Almindsø Andersen.
”Vi er meget begejstret for projektet og for Faxe Spildevands fremsynede tilgang. Her går vi fra, at bæredygtighed blot er noget, vi taler om, til, at det er noget, vi handler på, fordi vi gør bæredygtighed til en konkret og ligeværdig parameter i vurderingen af de forskellige scenarier. Vi skal se på økonomien, men vi skal så sandelig også se på CO2, affaldsminimering og renovering, samt hvordan eventuelle nedlagte anlæg kan transformeres og genanvendes til fx skybrudsbassiner eller rekreative anlæg som natur- eller skaterpark, siger Per Ørskov, der er afdelingschef i Vand & Klima i Sweco.