Projektet gik ud på at konvertere det eksisterende konventionelle fjernvarmesystem i den lille landsby Geding uden for Aarhus til et ultra-lavtemperatursystem, hvor fremløbstemperaturen fra centralen skulle sænkes fra ca. 70°C til ca. 45°C. Temperaturniveauet fra centralen blev sat således, at forbrugerne altid havde en minimumsfremløbstemperatur på 30°C.
Den lave temperatur er dog ikke tilstrækkelig til det varme brugsvand, og derfor gik første fase, som delvis blev finansieret af Energistyrelsen, ud på at installere en fjernvarmeunit med en lille indbygget varmepumpeunit i hver af boligerne. På den måde var det muligt at hæve temperaturen på fjernvarmen, så der kunne produceres varmt brugsvand. Samtidig blev produktionen af det varme brugsvandstemperatur uafhængig af fremløbstemperaturen på fjernvarmevandet i ledningsnettet.
Fjernvarmeunitten med den lille indbyggede varmepumpeunit, en såkaldt Microbooster, blev udviklet af Danfoss, DTU og Sweco Danmark i forbindelse med et EUDP-projekt, der blev afsluttet i 2013. Der er i dag installeret fire Microboostere i Birkerød, og det er en forbedret udgave af Microboosteren, der i sommeren 2014 blev installeret i Geding, hvor alle boliger er blevet konverteret. I alt 25 huse.
Parallelt med dette projekt har Sweco Danmark, for AVA, udarbejdet en plan for fase 2, der handler om at erstatte den eksisterende centrale oliekedel, der producerer varme til distributionsnettet med en kombination af solvarme, varmepumper og energilager. Geding bliver således ikke bare fossilfrit, men også brændselsfrit.