Water & Wellness, Randers

Den nye svømmehal indeholder 50 m bassin, morskabsbassiner med rutsjebaner, børnebassiner, legeområde, wellnessområde, café, reception og omklædning fordelt på de i alt 8.000 m2. Udenfor er der saunahave med spabad, sauna og badesø. Svømmehallen er opført som OPP (Offentligt Privat Partnerskab) – som den første svømmehal i Danmark.

Fakta

Kunde: Leisure Danmark ApS, Gribskov Gruppen

Arkitekt: 3x SKAK arkitekter

Periode: 2012-2015

Areal: 8.000 m2

Beskrivelse

Sweco har været totalrådgiver på opgaven og har været rådgiver for alle ingeniørdiscipliner i hele projektet. Vores rådgivning har bl.a. omfattet geoteknik og miljøteknik, projektering af alle ingeniørdiscipliner inkl. svømmebadsteknik og vandbehandling samt brandrådgivning og akustik.

Bygningen er opført i BR 2015 standard uden aktive løsninger. Det giver mulighed for på et senere tidspunkt at installere aktive energikilder, som vil kunne nedbringe driftsomkostningerne yderligere. De passive løsninger dækker især bygningens tæthed, reduktion af kuldebroer samt strategisk placering af vinduer.

Eftersom Gribskovgruppen skal stå for driften af bygningen i de næste 30 år, har der været stor fokus på at driftsoptimere svømmehallen. Derfor er de tekniske installationer tilpasset løbende til Water & Wellness Randers’ præcise behov. Resultatet er en driftsoptimering på 1,7 mio. kr. årligt.

Kontakt