Frederiksborg Gymnasium og HF Hillerød

Swecos arkitekter har i flere omgange forestået om- og udbygning af Frederiksborg Gymnasium. Projekterne omfatter et ny bygning hvor de kunstneriske fag er samlet og en ny multihal der understøtter idræt og samlinger.

Fakta

Projekt: Frederiksborg Gymnasium

Rolle: Totalrådgiver, Arkitekt og Landskabsarkitekt

Størrelse: 82 mio. kr., 3.800m2

Lokalisering: Hillerød

Bygherre: Frederiksborg Gymnasium og HF

Ansvarlig arkitekt: Curt Ølgod

Beskrivelse

Sweco Architects har for Frederiksborg Gymnasium og HF udvidet skolens faciliteter af tre omgange med følgende projekter:

  • Nybygning af 1.300 m2 stort undervisningshus til de kunstneriske fag. Huset er udført som lavenergi-byggeri, og det har på taget et stort solvarmeanlæg, som producerer strøm til bygningen.
  • Nybygning af 800m2 undervisningshus i 2 etager med plads til 6 normalklasser.
  • Nybygning af multihal på 1.700m2. Den nye multihal er udformet til at kunne køre 3 spor i idrætsundervisningen samtidigt, men er multianvendelig i relation til arrangementer, samlinger, eksamener m.m. Multihallen ligger solitært, så der er omklædningsfaciliteter m.v. i selve hallen. Bygningen ventileres naturligt og har passiv køling. Vedr. valg af materiale er der særlig vægt på anvendelse af materialer fra fornyelige ressourcer.
  • Nye solafskæmninger på eksist bygninger.
  • Etablering af 250m2 solceller på sydvendt tag.
  • Omlægning og optimering af alle udearealer for tidsvarende tilgængelighedskrav BR10 niveau.

Sweco har som totalrådgiver udført procesledelse, byggeprogram, etape/rokadeplan med brugerinddragelse, projekteringsledelse, projektering, digitalt EU-udbud, byggeledelse, koordinering af sikkerhed og sundhed, drift og vedligeholdelse samt aflevering og et år eftersyn.

 

Foto:  Mads Frederik