Egedal Gymnasium kreativt hus, Stenløse

Musik, bevægelse, drama, medie og billedkunst samles i en ny tilbygning til de kreative fag. Tanken er at skabe rum, der ikke blot appellerer til skemalagte funktioner, men er multifunktionelle og indbyder til ophold.

Fakta

Projekt: Egedal Gymnasium kreativt hus

Rolle: Totalrådgiver, arkitekt

 

Størrelse: 17 mio. kr. 1.070m2

Lokalisering: Stenløse

Bygherre: Egedal Gymnasium og HF

Ansvarlig arkitekt: Curt Ølgod

Beskrivelse

Musik, bevægelse, drama, medie og billedkunst i nyt kreativt hus. Den 2 etages nybygning på i alt 1070 m2 placeres på siden af sportshallen. I stueplan placeres et auditorium til 60 personer og en multisal til bevægelse og aktivitet også for 60 personer. Desuden indrettes et undervisningslokale til musik samt et dobbelthøjt foyerareal med toiletter og trappe- og elevatoradgang til 1.sal.

Auditorie og multisal er sænket 5 trin fra foyeren. Dette giver en loftshøjde på 350 cm og det gør rummene velegnede til møde, bevægelses- og aktivitetslokaler for mange mennesker. Auditoriet kan slås sammen med multisalen, når foldevæggen trækkes tilbage i magasinet. Det store samlede rum på 235 m2 kan udnyttes til teaterarrangementer, eller som et større samlingsrum. Auditorie og multisal får et stort vinduesareal imod nordvest og nord. Med denne orientering kan rummene udføres uden udvendig solafskærmning. Lyset vil blive en stor kvalitet for rummene, som naturligvis også kan mørklægges. Bygningen er opført efter energiklasse 2015. 

Sweco har i projektet varetaget brugerdialog, projektering, tilsyn, byggeledelse og sikkerhedskoordinering.

 

Foto:  Mads Frederik