Åse Marie Hjemmet Bjæverskov

De 22 plejeboliger er primært indrettet til psykisk syge. Til den enkelte bolig er der er knyttet egen terrasse og en mindre afskærmet have og terrasse. Ved fælleshuset er der et åbent og tilgængeligt grønt gårdmiljø, som et socialt bæredygtige tiltag.

Fakta

Projekt: Åse Marie Hjemmet

Rolle: Arkitekt og landskabsarkitekt

Størrelse: 38 mio. kr., 1.850m2

Lokalisering: Bjæverskov

Bygherre: Fonden Mariehjemmene

Ansvarlig arkitekt: Morten Toft

Beskrivelse

De 22 plejeboliger er bygget og indrettet til psykisk syge, enkelte boliger er også designet til fysisk handicappede. Hele bebyggelsens udformning og struktur tager udgangspunkt i brugernes behov og adfærd, således at der er skabt et trykt og varieret udemiljø for brugerne og personalet. Projektet består overordnet af 5 murede 1 etages stokke med 5 individuelle boliger i hver enhed. Foruden personale- og fællesfaciliteter er der indarbejdet besøgslejligheder. I byggeriet er der prioriteret mange miljømæssige og bæredygtigt tiltag i konstruktionerne samt optimale og skærpede handicap- og tilgængeligforhold. Til den enkelte bolig er der er knyttet egen terrasse og en mindre afskærmet have og terrasse, ved fælleshuset, som er åben i dagtimerne, er der et intimt og grønt gårdmiljø - et socialt bæredygtige tiltag.

Åse Marie hjemmet ligger omkranset af et grønt og frodigt beplantningsbælte. Ankomstvejen løber over i en hovedgade, der forløber gennem plejecenteret. Der er overalt arbejdet med differentierede belægningsarealer. I de fælles gårdrum brydes belægningen af bede og sol kroge. I beplantningen er lagt vægt på årstidernes skiftende farver og diversitet. Bebyggelsen har en tryg og sikker natbelysning og optimal tilgængelighed.