Store Torv Thisted

Byens centrale torv er det naturlige samlingspunkt for byens liv, der udspiller sig omkring et sammenhængende trappeanlæg med opholdsmuligheder og indbygget vandtrappe.

Fakta

Projekt: Store Torv

Rolle: Planlægger og landskabsarkitekt



Størrelse: 18 mio. kr.

Lokalisering: Thisted

Bygherre: Thisted Kommune

Ansvarlig arkitekt: Frode Birk Nielsen

Beskrivelse

Store Torv er byens centrale plads, og efter renoveringen er skabt en smuk og værdig ramme for de omkringliggende bygninger, - først og fremmest det gamle Rådhus, Thisted Kirke, Thisted Museum samt det nye J. P. Jacobsen Center.

Belægningen er udført i rødlig og gyldenbrun granit, og afgrænset af en bort af støbejern. Ved overgangen fra Store Torv til Kirkegårdshaven udnyttes den givne niveauforskel til et trappeanlæg med varierede opholdsmuligheder. Heri er indbygget en vandtrappe, der skaber et naturligt samlingspunkt, og – har det allerede vist sig – magnetisk tiltrækning på børn og barnlige sjæle.

Sideløbende med omlægningen af Store Torv er J. P. Jacobsens Plads renoveret, som kvalitativ ramme om det bevarede J. P. Jacobsens hus og fødested. Digtet ”Irmelin Rose” er her nedfældet i støbejernsbånd, som reference til forfatterens værker. Omlægningen af Store Torv og J. P. Jacobsens Plads har samlet et budget på 18.mio. kr, hvoraf Oticon-Fonden har bidraget med 4.mio.kr.