Områdefornyelse Høje Kolstrup

Sammenhængende aktivitetsområder for områdets mange brugere, der skaber dynamiske rammer for udfoldelse, leg og arrangementer.

Fakta

Projekt: Områdefornyelse Høje Kolstrup

Rolle: Totalrådgiver og landskabsarkitekt

Størrelse: 13 mio. kr

Lokalisering: Aabenraa

Bygherre: Aabenraa Kommune

Ansvarlig arkitekt: Frode Birk Nielsen

Beskrivelse

Nye aktivitetsområder er anlagt i forbindelse med en stor områdefornyelse på Høje Kolstrup i Aabenraa Kommune. Det eksisterende område mellem Høje Kolstrup Skole og sportshallen ’Agoraen’ omskabes til aktivitets arealer for brugere i alle aldre - både skolens elever, brugere af sportshallen og beboere i området. Projektet består af ny multibane, legeplads og skaterbane mellem Høje Kolstrup Skole og sportshallen Agora. Desuden er anlagt nyt ’Aktiv Torv’ i forbindelse med sportshallen, naturlegeplads, cykelbane, scene, vandfontæner og trappeanlæg til ophold. Derudover er anlagt petanquebaner, ’Pitstop’ med mulighed for træning og omklædning samt en sejloverdækning, der skaber ly og læ for regn, sol og vind.

Projektet er støttet af Lokale og Anlægsfonden og RealDania og vandt Aabenraa Kommunes arkitekturpris 2012. Formanden for bedømmelses-udvalget, Jan Riber Jakobsen udtaler ”Børnenes multibane, en skaterbane og legepladsen bevæger sig både horisontalt og vertikalt, og indbyder til aktivitet med deres inciterende farver, hvorved området tilføres en helt ny dynamik og energi. Det samlede anlæg er tænkt og udført med sans for detaljen og for forskellige aldersgruppers behov og vil uden tvivl være en meget aktiv part i områdets videre udvikling”.