Hyllie Torv

Vinderforslaget i den internationale konkurrence om pladsen Hyllie i Malmø. Pladsen ligger på ovenpå citytunnellen og er omgivet af en række betydningsfulde bygninger. Mottoet var "Fagus", som er det latinske navn for bøgetræ.

Fakta

Projekt: Hyllie Torv

Rolle: Totalrådgiver og landskabsarkitekt

Størrelse:19.400m2

Lokalisering: Hyllie, Malmø

Bygherre: Malmø Kommune

Et pulserende og myldrende samlingssted i en moderne og tidssvarende bydel ved Hyllie Station. En kraftfuld, urban plads med karakter og identitet.
I projektet er indarbejdet linjer fra stedets eksisterende geometri, der på éen gang viderefører linier fra konteksten og samtidigt adskiller sig fra den og derved samler rummet til en selvstændig helhed.
Projektet skabe en dynamisk plads, som forandrer sig henover døgnet og kan tilbyde forskelligartede oplevelser afhængigt af, hvornår man kommer. Lys har derfor en fremtrædende og aktiv rolle på pladsen som designelement og dynamo for planlagte og uforudsete begivenheder.
Pladsen er omgivet af markante bygninger, og det er derfor nødvendigt, at pladsen fremstår som en helhed, så den med sin imponerende udstrækning kan matche sine omgivelser. Plads, der tilbyder intimitet og stoflighed, indbyder til ophold og mødet mellem mennesker.