Ystad Arena

Sweco Architects vandt, sammen med Henning Larsen Architects, konkurrencen om en ny svømmehal i Ystad. Med traditionelle materialer er der skabt en bæredygtig bygning, der skiller sig ud blandt svenske svømmehaller.

Fakta

Projekt: Ystad Arena

Rolle: Arkitekt og landskabsarkitekt

Størrelse: 285 mio. Sv. Kr. 7.800m2 

Lokalisering: Ystad

Bygherre: Ystad Kommune

Ystad Arena er et nyt projekt til kultur og sport. Første fase af projektet omfatter ombygning af Österport Hallen samt tilføjelse af ny hal til svømmefaciliteter. I næste fase er der planlagt en ny ishockey/skøjtehal. En ny fremhævet fælles indgang for hele anlægget er skabt i øst og indendørs swimmingpool åben sig mod sydvest ud mod den solrige park og de udendørs svømmefaciliteter.

Konceptet bag Arena Park er en forlystelsespark for fysisk aktiviteter, men også for afslapning og rekreation. Arena Park forbinder Ystad centrum til Sand Forest. Ankomsten mod øst er en åben fleksibel plads til ophold, forsamling og fest.

Dommerkomitéen udtalte: ”Et bygningskompleks med et enkelt og klart formsprog.  Bygningen viser respekt over Österport Hall som bevarer størstedelen af ​​sine facader. De nye facader er klare og overskuelige og med et udtryk, der bliver flottere med tiden.”