Tårnby Multihal

En karakteristisk og rationel multihal med en markant eksponeret limtræskonstruktion. Detaljeringsniveauet er enkelt og rationelt og fremhæver samtidigt de konstruktive principper.

Fakta

Projekt: Tårnby Multihal

Rolle: Totalrådgiver, arkitekt og landskabsarkitekt



Størrelse: 24,5 mio. kr.

Lokalisering: Tårnby

Bygherre: Tårnby Gymnasium og HF

Ansvarlig arkitekt: Mads Stenbæk Jakobsen

Beskrivelse

Ny multihallen på 1.475 m2. Nybygningen rummer en sal med indvendige mål 37 x 23 m samt en funktionszone med depoter, toiletter, omklædning, foyer og teknikrum. Hallens kan f.eks. indrettes med håndboldbane 34 x 20 m, 5 badmintonbaner eller 3 volley- og 3 basketbaner på tværs. Hallens udføres med mulighed for fleksible opdelinger.

Bygningen ventileres naturligt og har passiv køling. Bygningen har ligeledes stor udnyttelse af naturligt dagslys. Vedr. materialevalg er der særlig fokus på anvendelse af materialer fra fornyelige ressourcer.

Hallen bygger på et Sweco koncept udviklet for Universitets- og Bygningsstyrelsen og tager udgangspunkt i en gentagelse af en modulær grundform i et rationelt, enkelt byggesystem bestående af en bærende bagvæg og en markant eksponeret limtræskonstruktion.  Begge dele leveres præfabrikerede. Detaljeringsniveauet er enkelt og rationelt for at sikre en hurtig opførelsestid.

Kundecitater

"Rektor Mette Ringsted udtaler: "Det var et meget fint forløb og et frugtbart samarbejde, hvor vi fik alle vores ønsker opfyldt inden for den økonomiske ramme. Vi er meget begejstrede for resultatet."