Skyttelbron

Sweco har projekteret Skyttelbron, som er en fodgænger og cykel bro over Lunds banegård. Broen støder op til Lunds nye rådhus og styrker forbindelserne i området. Skyttelbron blive den tredje forbindelse over jernbanen og en afslutning på sporområdet.

Fakta

Projekt: Skyttelbron gang- og cykelbro

Rolle: Arkitekt

Størrelse: 31 mio. kr.

Lokalisering: Lund

Bygherre: Lund Kommune

Skyttelbron er en ny gang- og cykelbro over baneterrænet nord for Lunds Centralstation Skyttelbron støder op til byens nye rådhus og styrke forbindelsen mellem det nye område Sockerbruket og Faculty Center. Stationsområdet har allerede to jernbane linjer og Skyttelbron vil være den tredje linje og en afslutning på baneområdet.

Forslaget er baseret på tre grundlæggende ideer: Farve, enkelhed og trapper. Arkitekterne har skabt et enkelt og elegant design af gangbroen, som fremhævet af den zinkbeklædte facade. Opfattelsen af bevægelse forstærkes af farvet glas og en stærk forbindelse er blevet oprettet mellem platforme med de karakterfulde trapper.

Skyttelbron blev indviet i 2012 og blev nomineret til Plåt 14, en arkitekturpris der årligt uddeles af Plåt-seminariet som hyldest til innovativt og bæredygtigt byggeri. Skyttelbron er desuden blevet anerkendt på hjemmesiden Dezeen.