P-hus Holstebro

Holstebros nye p-hus og det tilstødende byrum er et visionært projekt, i tæt kontakt med det omkringliggende landskab, og samtidig indpasset i den bymæssige kontekst.

Fakta

Projekt: P-hus Holstebro

Rolle: Arkitekt og landskabsarkitekt

Størrelse: 34 mio. kr., 10.400m2

Lokalisering: Holstebro

Bygherre: Holstebro Kommune

Ansvarlig arkitekt: Morten Toft

Beskrivelse

Nybyggeri af parkeringshus i Holstebro bymidte. Det 10.400m2 nye parkeringshus indeholder 400 p-pladser fordelt på 10 split-levels (5 hele etager), udsigtsterrasse, samt nytolkningen af der omkringliggende/underliggende landskab.

Holstebros nye p-hus og det tilstødende byrum er et visionært projekt, der understøtter Holstebros karakter af en livlig kultur by i tæt kontakt med det omkringliggende smukke landskab, og samtidig skal indpasse sig harmonisk i den bynære kontakts.

Bygherren ønskede at skabe et parkeringshus, der med sin udformning er med til at understøtte et trygt og inspirerende miljø, inde som ude, samt et p-hus der med sin centrale placering kan understøtte mere end én funktion. P-huset har et dynamisk forløb – et flow der byder på forskellige arkitektoniske udtryk.

Husets facade varierer i graden af åbenhed og vil om aftenen fremstå som en lys installation i sammenhæng med det udvendige lysdesign af tunneller og landskab.