Marieberg Sweco´s hovedkontor i Stockholm

Alle Sweco’s fagdiscipliner er samlet i bygningen, der er specielt skabt til kreative møder og synergier. Bygningen er blevet bygget på grundlag af klare bæredygtige aspekter der er Sweco´s særkende.

Fakta

Projekt: Marieberg

Rolle: Arkitekt

Størrelse: 27.000m2

Lokalisering: Stockholm

Bygherre: Sweco AB

Sweco hovedkontor i Stockholm er blevet renoveret og ny indrettet således at det i dag fremstår som en moderne arbejdsplads, i form af et dynamisk og fleksibelt miljø. Projektets fokuspunkter har været arbejdsmiljø og bæredygtighed.

Bygningen er blevet forsynet med et nyt lyst atrium der gennemskærer bygningen, hvilket har bevirket masser af dagslys. Herved har antallet af arbejdspladser kunne øges således, at alle Sweco´s medarbejdere i Stockholm, nu er blevet samlet i en bygning for første gang nogen sinde. Projektet har ligeledes haft fokus på ankomsten til kontorhuset, hvor bygningen er blevet forsynet med nyt indgangsparti og reception. Ombygningen og indretningen har omfattede kontorarealer, mødelokaler, café/kantine og en penthouse etage med ledelsen/direktionen. Mellem alle funktioner er uformelle mødesteder til de ansatte.

Bygningen er blevet certificeret med Guld af svenske Miljöbyggnad og har efter ombygningen reduceret sit energiforbrug med 65%. I ombygningen har der ikke kun været stor fokus på energiforbrug men også på valg af genanvendelige materialer. Bygningen er desuden blevet tildelt Sweden Green Building Councils bæredygtigheds pris i kategorien ”Eksisterende bygning”.