PriceWaterhouseCoopers Hellerup

Et lysende fyrtårn, som en karakterfuld afslutning på den eksisterende hovedbygning. Den slanke tårnbygning indeholder kursuslokaler og møderum med panoramaudsigt over Øresund.

Fakta

Projekt: PriceWaterhouseCoopers

Rolle: Totalrådgiver, Arkitekt

Størrelse: 2.500 m2

Lokalisering: Hellerup

Bygherre: Pension Danmark

Ansvarlig arkitekt: Hans Arbøl

Beskrivelse

Sweco Architects har designet og projekteret udvidelse af PriceWaterhouseCoopers hovedsæde på Strandvejen 44 i Hellerup.

Nybygningen fremstår som -et lysende fyrtårn- som en karakterfuld afslutning på den eksisterende hovedbygning.  Tårnbygningen der er 35 m høj indeholder 9 etager med kursuslokaler, storrumskontorer og en VIP møderumslanterne med panoramaudsigt over Øresund øverst oppe. I stueetagen er placeret stor reception og modtagelse for kunder og kursister.

Ved udformning og disponering har der været særligt fokus på bæredygtigheds tiltag. Et gennemgående lav-energi-glasparti mod nord minimerer energikrævende køling. Overalt i bygningen er der intelligent belysning med specialdesignede belysningsarmaturer med lavenergirør og LED.

Bygningen fremstår i mørk grå granit i arkitektonisk samspil med de øvrige tilbygninger til hovebygningen, hvor der på taget er indpasset et 100m2 stort solcelleanlæg. Indvendigt er der til gavn for indeklimaet brugt miljøvenlige materialer.