Kalmar Politi

Politiet har høje krav til at sikkerhed og integritet skal kunne kombineres med at politiet opfattes som en tilgængelig myndighed. En kompleks opgave for Sweco arkitekter. Bygningen er i dag værdsat af besøgende, forbipasserende og dem der arbejder i bygningen.

Fakta

Projekt: Kalmar Politistation

Rolle: Arkitekt og landskabsarkitekt

Størrelse: 12.600m2

Lokalisering: Kalmar

Bygherre: PEAB Sverige

Ansvarlig Arkitekt: Jörgen Hansson

Sweco Architects er arkitekterne bag vinderforslaget til den nye politistation i Kalmar. En af udfordringerne ved at skabe en politistation er, at den skal være både åben og lukket på samme tid. For at skabe et mere indbydende indtryk af facaderne er de udført i cedertræ og grafisk beton med naturinspirerede illustrationer. Huset er opdelt i sikkerhedszoner, hvilket betyder, at de besøgende er underlagt sikkerhedskontrol, når de træder gennem hovedindgangen. Bygningen er indrettet så garager, forhør og arresten er på samme etage, hvilket minimerer sikkerhedsrisikoen. Husets administrative funktioner er ligeledes placeret på en etage for sig. I bygningens centrum er kantinen et naturligt møde- og opholdssted, hvor medarbejdere fra forskellige afdelinger kan mødes og udveksle erfaringer.

Bygningen er meget værdsat i lokalområdet både blandt de besøgende, forbipasserende og stedets medarbejdere.