Jarla Huset Stockholm

Vinder af den Svenske Bygherreforenings ROOT´s pris i 2013. Kontorhuset har gennemgået en omfattende modernisering. Ved at fremrykke og glasinddække gårdfacaden bliver kontoretagerne fleksible og lyse.

Fakta

Projekt: Jarla Huset

Rolle: Arkitekt og ingeniør

Størrelse: 300 mio. kr., 25.000m2

Lokalisering: Stockholm

Bygherre: Probitas AB

Ansvarlig Arkitekt: Sidsel Wållgren, Jan-Åke Lindgren og Monika Albertsson

Vinder af den svenske bygherreforeningen ROOT´s pris i 2013 for ombygningen af Jarlahuset på West Higgins Road i Stockholm. Sweco´s arkitekter og ingeniører har været ansvarlig for den omfattende modernisering af bygningen som ejes af Probitas. NCC har været entreprenør på projektet.

At vinde ROT prisen er et kvalitetsstempel og af juryens betænkning fremgår: På en innovativ måde formår projektet at transformerer en anonym 70-bygning til et kreativt miljø for moderne virksomheder, der samles om det nye atrium.

Jarlahuset blev oprindeligt bygget i 1974 og er et kontorhus på ca.25.000 m2 der primært benyttes til udlejning. Bygningen har grundlæggende været uberørt siden det blev bygget og har nu gennemgået en større renovering og modernisering. Konceptet har været at bevare karakteren, men at skabe åbenhed, fleksibilitet til gavn for arbejdsmiljøet.

ROT præmie, som blev etableret i Stockholm Foreningen af ​​Entreprenører i 1990, er en årlig pris. Prisen gives til den bygherre, arkitekt og entreprenør, som har været bedst til at berige bygningens egenskaber og tilfører kvaliteter.

Læs mere