Holstebro Rådhus

Projektet, der blev vundet i konkurrence, distancerer sig fra det eksisterende rådhusanlæg og fremtræder som en let og luftig tilbygning som kontrast til de eksisterende tunge facader.

Fakta

Projekt: Holstebro Rådhus

Rolle: Arkitekt og landskabsarkitekt

Størrelse: 3.200 m2

Lokalisering: Holstebro

Bygherre: Holstebro Kommune

Ansvarlig arkitekt: Curt Ølgod

Beskrivelse

Sweco Architects har i samarbejde med Entasis og Bascon og entreprenørfirmaet JFP A/S vundet totalentreprisekonkurrencen om udvidelse af Holstebro Rådhus.

Holstebro Rådhus er opført i 1970´erne og er et vigtigt arkitektonisk værk i Danmark udført i tungt rødt murværk. Den nye tilbygning er på ca. 3.200m2

Uddrag af bedømmelsesudvalgets begrundelse: ”De viste planløsninger er konkurrencens bedst bearbejdede forslag og viser klare og enkle, velkomponerede løsningsmodeller. Forslaget forsøger bevidst at distancere sig fra det eksisterende rådhusanlæg ved overbevisende at arbejde med en anden materialitet for derigennem at understrege, at forfatterne ønsker at udføre ”en let og luftig tilbygning” som kontrast til Rådhusets nuværende borglignende, tunge og lukkede arkitektur.”

Bygningen er dagligt arbejdsplads for 150 med-arbejdere samt faciliteter som mødelokaler og modtagelse for borgere (jobcenter, back up office og ydelseskontor).

Projektet har omfattet indretning af foyer- og receptionsområder for alle besøgende borger.

Bygningen har diskret indbygget skalsikring samt kameraovervågning i konstruktionerne.