Clarion Hotel Arlanda Stockholm

Hotel med 414 værelser og et stort konferencecenter i Arlanda lufthavn direkte forbundet til Sky City og terminalerne. Hotellet, der er blevet et nyt vartegn i lufthavnen, er også en vigtig del af den planlagte Airport City sammen med flere sammenkoblede kontorbygninger i et parkmiljø.

Fakta

Projekt: Clarion Arlanda

Rolle: Totalrådgiver, arkitekt

Størrelse: 30.000 m2

Lokalisering: Stockholm

Bygherre: Swedavia

Ansvarlig Arkitekt: Anders Erikols og Jan-Ove Fogelberg

Beskrivelse

Sweco Architects har designet og projekteret Clarion Hotel, som et førsteklasses luftshavnshotel og som lufthavnens nye vartegn.

Hotellet rummer 414 værelser og fleksible pladser til møder, konferencer, events, kongresser og forskellige aktiviteter. Hotelbygning er direkte forbundet til terminalsystemet via en forbindelse med butikker og caféer.

I den samlede arkitektoniske komposition er der arbejdet med forholdet mellem bygningens høje slanke ”skive” med værelserne og den lavere solide base med konferencefaciliteter, butikker og caféer. De varierende bygningshøjder falder godt ind i lufthavnens eksisterende arkitektur, samtidigt med at de tilfører stedet en selvstændig identitet.

Bygningen rummer desuden selskabslokaler med plads til op til 900 personer, skybar, restaurant med plads til 450 gæster, wellness og udendørspool område med dampbad, sauna og afslapning.    

Foto: Tim Meier