Bestseller Haderslev

48.000 m2 stort logistikcenter for tøjfirmaet Bestseller. Placeringen i landskabet udnytter egnens historiske referencer og områdets landskabelige kvaliteter og de to østvendte højlagre udgør et markant element langs motorvejen.

Fakta

Projekt: Bestseller

Rolle: Arkitekt og landskabsarkitekt

Størrelse: 48.000m2

Lokalisering: Haderslev

Bygherre: Bestseller A/S

Ansvarlig Arkitekt: Mads Stenbæk Jakobsen

Beskrivelse

Sweco Architects har været projekterende arkitekter for entreprenørfirmaet Züblin AG i forbindelse med opførelsen af et 48.000 m2 stort logistikcenter tæt på E45 motorvejen, nord for Haderslev.

Bygningskomplekset er sammensat af 5 bygnings-elementer: Forterminal, Sorteringsterminal, 2 højlagre samt en selvstændig sprinklercentral.

Forterminalen er indrettet med administrative lokaler som reception, kontor og kantinefaciliteter. Fra kontorerne er der direkte adgang og udsyn til lagerområdet. De to østvendte højlagre udgør, med et samlet grundareal på ca. 12.000 m2, et markant element i landskabet. Det nye bygningskompleks fremstår med en 6 m hvid betonbase. Facaderne er beklædt med brandimprægnerede trælister ophængt på underlag af højisolerede facadeelementer. Facaden brydes, afhængigt af de bagvedliggende funktioner, med forskellige varianter af glasfacader.

Placeringen i landskabet udnytter egnens historiske referencer og områdets landskabelige kvaliteter i form af skovområder, søer og det østjyske landskabs bølgende karakter.

Foto: Thomas Mølvig